Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Черен бизнес с човешка кръв в двора на Окръжна болница! Прекупвачи бият, ако не им влезеш в схемата
Автор: Екип Varna24.bg 11:38 / 11.10.2013Коментари (20)9585
© Народно дело
В черния бизнес с човешка кръв не се влиза току-така. Не можеш само защото си закъсал с наема, да си продадеш кръвта на някой нуждаещ се и да вържеш положението за момента. Ако искаш да спечелиш, трябва да влезеш в схемата на дилърите, които от години висят пред кръвния център в двора на Окръжна болница.

"Г-жо, трябва ли ви кръв? 120 лева ще ви я дам", предлага мургав мъж, виждайки изписаната тъга на лицето ви на път към кръвния център. Този човек не е закъсал за пари. Именно това е така нареченият дилър. Ако сте забелязали, пред центъра ви спират едни и същи лица. Става въпрос за четирима братя, които от поне 5 години са заели "търговската ниша" в района. Това обяснява един от опарените варненци. "Отидох пред центъра да предлагам кръв за пари, бях я закъсал. Един от дилърите ми каза, че ще ми намери клиент. Пред очите ми се спазари с един човек за 120 лева. На мен обаче ми плати 50 лв. от тази сума", разказва човекът, който пожела да остане анонимен, за да не го намерят и пребият.

Именно това е схемата на бабаитите, както ги нарече потърпевшият. Цената, за която дилърите търгуват с чуждата кръв, е от 120 до 150 лева. На самите кръводарители се плащат 40-50 лева, а останалите отиват в джоба на прекупвача. Бизнесът по думите на опарения варненец буквално процъфтява, тъй като на ден се продава кръв на 7 -8 нуждаещи се, а понякога и на 10. Цифром и словом това си е една месечна заплата, изкарана за ден без особени усилия.

Как се намират толкова кръводарители, чиято кръв да се търгува? Отговорът е елементарен. Тъй като схемата работи от години, а закъсали и безработни хора, както и студенти, които минават на този вариант, има достатъчно, дилърите ходят с тефтер в джоба. В него си записват имената и телефоните на потенциалните донори и щом се появи клиент, изборът е достатъчно богат. Току-така никой не може встрани от кръвния център да се пробва да продаде собствената си кръв, прескачайки добре смазаната схема, тъй като четиримата дилъри винаги са нащрек, достатъчно са и са стратегически разположени за добра видимост. Засекат ли някой "бос" в схемата, приемат го за кандидат-донор. Отиват при него, обясняват му положението и записват телефона му в тефтера. Ако пък се опъне нещо и не е съгласен - бой.

"Лично пред мен веднъж набиха един човек", обяснява варненецът, пожелал анонимност. В списъка с "пчелички" фигурират и доста имена на студенти, обяснява мъжът. Схемата е проста, но ефективна.

Защо никой нищо не прави по въпроса, за да се спре с тази мръсна търговия? Според опарения варненец тук са намесени рушвети и добри познанства. "Всички знаят какво става, наясно са как работи системата, но нито полицията, нито прокуратурата ги закачат", коментира човекът.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Александър Йорданов Йорданов
премахни филтъра

0
 
 
това е част от черния бизнес в болниците, медицински сестри и санитари разпределят починали на погребални агенции срещу добро възнаграждение, шофьори на линейки раздават визитки на погребални агенции също срещо добро възнаграждение, и най жалкото е че, всичко това се знае от ръководството на болничните заведения, просто няма ръководство, няма държава, няма нищо, остана черния бизнез
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: