Черноморието остава сред топ приоритетите на Австрия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:19 / 09.05.2014
925
"Опростена и прозрачна администрация, това очакват австрийските инвеститори в България". Това заяви при срещата си с областния управител на Варна Иван Великов Н. Пр. посланикът на Австрия Герхард Райвигер по повод изтичането на мандата му. Той подчерта, че основна тема по време на работата му в България е била усвояването на еврофондовете.

"Ние се опитваме да помагаме", каза още Райвигер и увери, че Черноморието и Дунавския регион остават сред топ приоритетите на Австрия. Интерес за него, както и за наследника на поста му, са местните политики и развитието на районите. Това е информация, необходима и на австрийските предприемачи, желаещи да инвестират в България.

Губернаторът на Варна подробно запозна Негово превъзходителство с инфраструктурните приоритети на морската столица и региона - ново пристанище, бърза транспортна връзка между Варна и Русе, изграждането на автомагистрала "Черно море" и довършването на "Хемус".

"В България има прекрасни забележителности, но страната не е поставена толкова добре на международния туристически пазар, колкото заслужава", коментира още Райвегер. Той увери, че си тръгва от България с прекрасни впечатления, свързани най вече с културното сътрудничество с регионите и общините в страната.

"Тесните икономически връзки между двете страни са от значение, но са свързани и с някои проблеми, като дискусиите около електроразпределителни дружества", заключи Райвигер.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).