"Черноморски туристически форум" ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:44 / 16.09.2010
693
В ход е подготовката на Третия "Черноморския туристически форум -Варна 2010" на тема "Културният туризъм - бъдещето на България". Организатори на мероприятието са сдружение "Култура и туризъм на Българския североизток" и Варненска туристическа камара (ВТК). По думи на председателя на ВТК Марин Нешков тази година основните дискусии на форума ще бъдат насочени към стратегическия план за развитието на културния туризъм в България, като по тази тема ще има изнесени доклади от представители на Министерството на културата. Съвети и насоки за културния туризъм ще даде посланика на Италия Н.Пр. Стефано Бенацо. Според Нешков този вид туризъм е изключително печеливш и развитието му ще донесе не само много добри финансови постъпления за страната, но и определено ще бъдат привлечени по-платежоспособни туристи. Туристическата валоризация на културно-историческото наследство на България ще бъде представена от проф. Николай Овчаров.

Форумът ще бъде разделен в два блока. В първия блок ще бъдат обсъждани теми свързани с предизвикателствата пред културния туризъм, както и културният туризъм в туристическата политика. Във втория блок ще бъдат показани добрите практики на културния туризъм чрез презентации на представители българската култура, общините и туристическия бизнес.
Във форума ще участват представители на посолствата на Италия, Алжир, Естония, Южна Африка.

С научни доклади в форума ще се представят: Росица Олсон - Флорида, САЩ, д-р Ивелина Кючукова - Париж, Франция, проф. Петко Димитров, доц. Георги Георгиев- ЮЗУ -Благоевград, доц. Иван Марков.

Нешков припомни, че Първото издание на форума през 2008 г. бе на тема "Религиозният туризъм Манастирите - носители на българската духовност" се проведе под патронажа на Негово Светейшество Максим Патриарх Български. Второто издание, през 2009 г. бе на тема "Виненият туризъм - традиция и съвременност". Форумът се провежда под патронажа на Министъра на културата Вежди Рашидов.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).