Черноморските области укрепват крайбрежието с 200 млн. евро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:31 / 02.11.2015
712
Евросредства в размер на близо 200 млн. евро ще получат трите области с излаз на Черно море за укрепване на крайбрежната зона, ако през ноември успеят да подадат проектните си предложения. Това съобщи за вестник "Черно море" областният управител на Варна Стоян Пасев. "Ако областите Бургас и Добрич не успеят навреме със своите проекти, ще се постараем ние да можем да кандидатстваме", увери той.

Средствата ще бъдат предназначени за проектиране на методи за укрепване на свлачищните райони, както и на морските буни. На територията на Варненска област буните са 8 - по четири в общините Варна и Аксаково. "Най-съвременната от тях е строена през 1981 г. и оттогава нищо не е правено за тези обекти", отбеляза Стоян Пасев. Областният управител подчерта, че ако проектът бъде одобрен, след това кметовете на съответните общини ще имат ангажимент също да кандидатстват по европроекти с предложения за конкретни мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ужасна болест плъзна във Варненска област, регистриран е първи сл...
Окончателно: ГЕРБ-СДС печели област Варна, ПП "Величие" изпревари...
Спецполицаи от Варна с голям удар, задържаха дрога за 400 хиляди ...
Временни резултати във Варна: Първи са ГЕРБ-СДС с 29,82% - втори ...
Това е най-късият булевард във Варна, но носи невероятен историче...
Само 1/3 от жителите на Варненска област гласуваха днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).