Червените флагове не спряха безразсъден баща да влезе в морето с децата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:41 / 02.08.2018
5304
Според народните поверия на Илинден морето взима жертви. След поредицата от дъждове, плажовете по Черноморието са пълни, но къпането в морето е забранено. Спасителите алармираха за бурни вълни и силно мъртво вълнение, като помолиха туристите за разбиране и дисциплина.

Първият инцидент във Варна е бил регистриран още рано сутринта – червените флагове не са спрели баща с две деца да влезе във водата. Повечето хора обаче спазват забраната.

Макар само народно суеверие, спасителите вярват, че днес морето е особено. По думите им, доказателство за това е, че през последните 20 дни почти не е имало вълнение.

Специалистите споделят, че мъртвото вълнение е опасно,защото е невидимо и всичко се случва под повърхността на водата. През последните 6 години на охраняемите плажове във Варна не е регистриран фатален инцидент.

Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).