Чешмите с минерална вода в центъра на Варна остават сухи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:56 / 30.03.2012
2360
Заради тоталната амортизация на старите етернитови тръби чешмите с минерална вода в центъра на града ще останат сухи. Благодарение на мерките, които взехме да изведем вода директно от каптажа, в момента работи чешмата на централния плаж. Решението е временно, но поне е алтернатива. Освен тази чешма към момента гражданите могат да ползват и минералната вода до басейн "Приморски". Това коментира Стоян Димитров, шеф на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Имаме проект, на базата на който да се финансира подмяната на тръбите от централния плаж до чешмата на Венета Мандева. Инвестицията обаче възлиза на около 200 000 лв., с които общината на този етап не разполага. Надяваме се при актуализацията на бюджета да се отпуснат средства, защото в противен случай няма да потекат нито чешмата на Венета Мандева, нито тази в Шишковата градинка. Състоянието на тръбите е и единствената причина да не може да заработи баня "Гъбата", уточни Стоян Димитров. Той припомни, че минералната вода е активна и ако отново се пусне по разядените тръби, течовете ще бъдат неизбежни.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).