Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Честит празник на българската азбука, Варна!
Автор: Пламена Николова 15:08 / 24.05.2020Коментари (0)1566
Десетки поздравления и видеообръщения от детски градини, училища, университети, читалища и духовно-просветни центрове изпълниха страницата във фейсбук "Варна празнува 24-ти май", създадена от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Тази година най-красивото шествия в България, което традиционно минава по улиците на Варна, е заменено с послания, клипове и снимки във виртуалното пространство, заради спазване на мерките за безопасност. В специална програма от Варна Българската национална телевизия излъчи репортажи от морската столица, в които бяха припомнени инвестициите в образованието в града - ремонтите на училища, детски градини, изграждането на детски и спортни площадки.

От двора на СУ "Димчо Дебелянов", обновено по европейски проект, поздравления отправи кметът на Варна Иван Портних, който заяви: "Тази година най-българският празник – 24-ти май, ще бъде по-тих. Затова по-силно трябва да се чуят думите на благодарност към нашите учители и дейци на културата, към хората, които създават познание и грамотност!

Благодаря, че в дните на изпитание те бяха и продължават да бъдат с нас и нашите деца. Влязоха във виртуалните класни стаи и аудитории, поканиха в домовете ни изкуството. Така въпреки социалната дистанция, ние останахме заедно. Вярвам в силата на тази заедност. Затова нека в Деня на българската писменост и култура, да си пожелаем да бъдем единни - като 30-те букви от нашата азбука. Нека ценим силата на словото и да го използваме разумно, думите да ни събират, да не ни разделят". 

Поздравления отправиха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности". Точно в 11 ч прозвуча празничният звън на камбаните в катедралния храм "Успение Богородично", а след това в небето бяха пуснати 30 балона с буквите от българската азбуката и 30 гълъба.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
49-ото Народно събрание
Специализирани полицейски операции в страната
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: