Четири нови паркинга ще бъдат изградени във Варна

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (1)
16:30 / 24.09.2019
2602
Средства за изграждане на четири извънуличини паркинги на територията на община Варна гласуваха на днешното си заседание съветниците от ПК "Финанси и бюджет“ към Общински съвет – Варна. Терените, които ще бъдат изградени като паркинги са на ул. "Момина сълза“ и ул. "Люляк“ в район Приморски,  ул. "Струга“ зад бл. 39-49 и в кв. "Аспарухово“, ул. "Балкапан“.

Част от мотивите включени в предложението са, че след завършването на бул.“Левски“ в прилежащите участъци са останали необлагородени пространства, които нерегламентирано се използват за паркиране на автомобили. Освен това на тези места липсва трайна настилка, което силно затруднява предвижването на пешеходците и хората с увреждания предвид неосигурената достъпна среда.  Подобна е ситуацията и в кв. "Аспарухово“ след реконструкцията на бул.“Народни будители“. В този район недостигът на паркоместа ще бъде компенсиран чрез изграждането на паркинг при бл.51, ул.“Балкапан“.

Целта е да бъдат изградени максимален брой паркоместа в близост до жилищни блокове и осигуряване на безопасно предвижване на живущите в тези райони. С изграждането ми ще бъде положена трайна настилка, ще бъдат изградени системи за отводняване на пътното платно и ще се подобри достъпността на средата за хората в неравностойно положение.

Необходимите средства в размер на 939 336 лв. с ДДС ще бъдат осигурени от бюджета на Община Варна за 2019 г. като компенсирана промяна.

Съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да кандидатства с проект по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020, при който обект на инвестицията е сградата на НЧ "Васил Левски“ в кв. "Галата“. Ако проектът бъде одобрен, в читалището ще бъде изграден морски образователен център за деца и ученици. Проектното предложение включва също цялостен ремонт на концертната зала, обновяване на санитарния възел, изграждане на рампа за хора в неравностойно положение в читалището.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).