Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Чий кандидат е Бозов? Оказа се, че не е независим, напротив
Автор: Екип Varna24.bg 18:28 / 01.07.2013Коментари (23)12280
©
Колегите от dnesplus.com са публикували доста интересен анализ за "независимата" кандидатура на Христо Бозов. Оказва се, че той е доста зависим, договарял се е и с БСП и ДПС, според колегите и в момента кампанията му се обслужва от икономическата и медийна империя срещу която цяла България се вдигна и протестира вече 18-ти ден.

Ето и анализа:

През цялата си кампания кандидатът за кмет на Варна Христо Бозов внушаваше, че е независим. В 20 часа в неделя - краят на изборния ден, той изведнъж стана червен. Тотално червен. Телевизии, сайтове, агенции изведнъж гръмнаха - БСП победи ГЕРБ във Варна. От независим, Бозов стана олицетворение на БСП и обратното, буквално секунди след обявяването на предварителни резултати на Сова Харис.

Защо тогава билбордовете на Бозов са сини? Как сега БСП ще бие на балотаж със сини билбордове. Или пак ще внушават, че Бозов е независим. Не е независим! На БСП е. При това с решение на висшия партиен форум на социалистите, което беше взето зад затворени врати и след това обявено с апломб. Няма как да си независим с явната подкрепа на БСП и задкулисната на ДПС.

Няма как да си независим с подкрепата и на Меглена Кунева. Тя пък е друга майсторка на лъжите. След НДСВ влезе самостоятелно в политиката като граждански кандидат за президент, с лозунг "Не на партиите". После направи партия. Уж дясна партия. Ако беше влязла в парламента обаче щеше да е в коалиция с БСП и ДПС. Във Варна подкрепи ляв кандидат. В София се натиска да участва в някакво уж дясно обединение с хората на Иван Костов.

Бозов пък от първия ден, в който обяви че се кандидатира му правят кампания ала Кирил Йорданов. Правят му я същите хора, които през години правеха кампаниите на бившия кмет. Правят я едно към едно. Същите хора имаха наглостта да излъжат, че това не било вярно и то без да им мигне окото.

Бозов пък излъга още през март, когато каза, че няма да се кандидатира. После излъга като каза, че протестиращите граждани от зимата поискали той да се кандидатира. Протестиращите от зимата свалиха Кирил Йорданов. Как така са поискали Бозов за кмет, след като той дълги години беше заместник на Йорданов? Просто става въпрос за псевдо-протестиращите, които разпънаха палатки пред общината с благословията на временния тогава кмет Бозов. И го обслужваха цял месец.

Преди дни Бозов дори не скри, че е изключително близък с тях. Напротив - изтъкна го като свое преимущество. Варненци обаче не са балами. Протестиращите на Бозов, не са протестиращите от зимата. Протестиращите на Бозов са съмнителни и платени типове.

Бозов излъга и, че е станал жертва на общинския съвет. Излъга, че е бил свален от поста временен кмет на Варна, защото започнал да работи за гражданите и развалил схемите на икономическите кръгове.

Истината е, че Бозов беше свален, защото тръгна да си договаря партийна подкрепа, за да се кандидатира на изборите. Първите му договорки бяха не с кого да е, а с Йордан Цонев от ДПС. Човек, който е всеизвестен с прякора си Ментата. След това Бозов обиколи и други партийни централи. През това време затлачи проекти, за чието реализиране имаше спечелено финансиране. Заради всичко това общинският съвет го свали от поста временен кмет.

Лъжите продължиха и в самия изборен ден. Този път те дойдоха от мобилизираната да обслужва БСП и Бозов на вота във Варна ТВ7. Бареков внуши, че държавната агенция НЦИОМ обслужва кандидата на ГЕРБ с пари от джоба на данъкоплатците. После се оказа, че ГЕРБ има два договора с НЦИОМ за социлогически проучвания и за екзит пол, платени с партийни пари. Това обачме остана на заден план.

Лъжите продължават и след вота. Този път с резултатите от така наречените ромски секции, в които Портних има лека преднина. Сега БСП и Бозов внушават, че това е така, защото ГЕРБ са купили ромите. Истината е, че електората на ДПС не излезе да гласува на първи тур. Заради това и заради ужансо ниската изборна активност, Портних има превес в тези секции.

Във "Владиславово" ДПС пък спретна постановка с микробуси и автогонитби с телевизионни екипи. Лично шефът на ДПС във "Владиславово" Евгин Незиров ръководеше бутафорните курсове с извозване на избиратели. Сега пък БСП внушава, че това било акция на ГЕРБ и заради това Портних водел в ромските секции. Да ама във "Владиславово" води Бозов.

Въобще, самото кандидатиране и цялата кампания на Бозов и БСП са една лъжа, сервирана на варненци, като промяна. А за обещанията на Бозов, който явно е независим само от варненци, всеки сам да си прави изводите дали са истина или лъжа. Впрочем, малко преди да го изберат за временен кмет, негови колеги в общинския билдинг коментираха, че той трудно давал обещания. В кампанията обаче се скъса да обещава.




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Stoyan Deqnov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: