Чипи и Джони за по 5 г. в затвора, карали деца да проституират

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:51 / 31.03.2015
732
Дело за склоняване към проституция приключи с осъдителна присъда на Районен съд - Варна. Ефективни наказания наложи съдът на двамата подсъдими по делото - 28-годишния С. Иванов, с псевдоним "Чипи" и 46 - год. Д. Красимиров, с псевдоним "Джони".

Подсъдимите бяха признати за виновни в това, че на 30-ти срещу 31-ви юли 2012 г. във Варна, в съучастие като съизвършители, склонили към проституция две ненавършили 18-годишна възраст момичета - престъпление по чл. 155, ал.5 от НК. Отделно Красимиров бе признат за виновен и по обвинение за осъществен на същата дата полов акт с една от пострадалите, която тогава е била все още малолетна - на 13 навършени години.

Подсъдимите се запознали с пострадалите в Плевен. Те знаели, че момичетата осъществяват сексуални контакти срещу заплащане и решили да се възползват от тях, като ги склонят да проституират. Двамата подсъдими поканили пострадалите да отидат с тях "на море" и те се съгласили, при условие, че ще отсъстват само за ден. С автомобил четиримата пристигнали във Варна късно вечерта на 30 юли 2012 г. и си взели под наем обща стая. Именно тогава единият подсъдим осъществил сексуален акт с малолетната. На сутринта, вместо на плажа, непълнолетните момичета били изведени с колата извън града - в околностите на гр. Девня, били им дадени презервативи и наставления да чакат "клиенти", а самите подсъдими се скрили в гориста местност наблизо. На пътя едната от пострадалите забелязала към тях да се движи полицейска кола, спряла я и се разбрало, че двете непълнолетни момичета са без лични документи и са придружавани от подсъдимите.

28-год. С. Иванов и 46-год. Д. Красимиров са осъждани. За конкретните деяния те получиха наказания от по 5 години затвор при първоначален строг режим. Двамата бяха осъдени солидарно да заплатят сумата от 3000 лева като обезщетение за претърпените неимуществени вреди от пострадалата непълнолетна, както и обезщетение от 4000 лв. за пострадалата от деянието малолетна. В тежест на двамата подсъдими са разноските по делото и държавните такси върху уважените граждански искове. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).