Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Чистачка стана лична компаньонка на дядо, но обра него и дъщеря му
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 29.10.2014Коментари (0)1275
©
Наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, постанови Варненският районен съд по отношение на 45-годишна жена.

В процедура на съкратено съдебно следствие тя бе призната за виновна в извършена при продължавано престъпление кражба от разположени в един жилищен блок апартаменти на баща и дъщеря. Кражбата е извършена в дните 7 и 8 май тази година, чрез използване на резервни секретни ключове за влизане в жилищата. От двамата пострадали подсъдимата отнела парични суми, златни накити и сребърни монети на обща стойност 1833 лева.

45-годишната М. Тодорова посещавала периодично жилището на пострадалия възрастен мъж като чистела, извършвала услуги като масажистка, а известно време преди кражбата започнала да поддържа и интимни контакти с него. За всяко посещение подсъдимата получавала определена сума като заплащане. При една от визитите си в апартамента Тодорова прибрала резервни ключове за жилището, без пострадалия да разбере, а впоследствие успяла да вземе от жилетката му и комплект ключове за дома на дъщеря му. Подсъдимата знаела на коя дата възрастния мъж получава пенсията си и обичайното време през деня, когато излиза от къщи. Тя влязла в апартамента му в негово отсъствие и взела намерената там сума от 400 лева. По идентичен начин Тодорова действала и в апартамента на неговата родственица, като освен пари отнела златни и сребърни вещи, които своевременно продала във финансово-обменна компания. Потърпевшата собственичка на жилището забелязала липсите и сигнализирала в полицията.

Районния съд осъди 45-год. М.Тодорова да заплати на пострадалите граждански ищци обезщетение за претърпените имуществени вреди, ведно със законната лихва. В тежест на подсъдимата са държавните такси върху уважените искове и сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред ВОС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: