Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Читалището в "Аспарухово" спечели наградата за библиотека на годината
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 11.05.2017Коментари (0)1857
© Черно море
Библиотеката към НЧ "Просвета - 1927" във варненския квартал "Аспарухово" спечели наградата за библиотека на годината за 2016-а. Призът се връчва от Българската библиотечно-информационна асоциация. "За нас това е огромна чест и признание за труда, който сме положили през годините. Винаги се стремим да насочим човека към правилната информация и необходимата книга. Благодарни сме на всички наши партньори и приятели" - коментира Живка Минева, библиотекар в отличената библиотека.

"Тази професия ми носи духовна удовлетвореност. Ние сме като учители за малките деца, а в много случаи и за техните родители. Възпитаваме ги в любов към книгата и четенето и в любов към българската култура. Днес библиотекарят е изправен пред предизвикателството на огромния информационен поток в интернет пространството и ние всячески се стремим да сме в крак с този поток, за да можем да привличаме младите хора в библиотеката като посетители и читатели" - допълни тя.

По традиция библиотекарите в България отбелязаха професионалния си празник на 11 май - денят, в който почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий. От РБ "Пенчо Славейков" организираха кръгла маса на тема "Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие". Във форума се включиха повече от 60 библиотекари от града и областта. "В този ден ние си запазваме правото да бъдем оптимисти. Ние от РБ "Пенчо Славейков" не се сблъскваме с нашето ежедневие с феномена на нечетящия човек, за който толкова се говори. Напротив! Хората четат и ние го виждаме всеки ден. Младежката аудитория се увеличава и това много ни радва. Все по-търсена е българската литература" - каза Даниела Канева, завеждащ отдел "Книгозаемане" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков".


Част от екипа на регионалната библиотека във Варна е и Емил Демирев. "На първо място любовта към книгите ме накара да избера тази професия. Това съм завършил и в библиотеката се чувствам на мястото си. Най-важно е хората да са доволни от нас", разкри той.

Специален поздрав към библиотекарите от Варна поднесе заместник кметът Коста Базитов. Той им пожела да продължават да се грижат за това да младото поколение да не загуби връзката с книгата, която ни прави по-духовни и по-човечни.


"Оказва се, че навсякъде по света библиотеките имат своето специално място и принос за устойчивото развитие" - отбеляза Кристиана Димчева, главен библиотекар в РБ "Пенчо Славейков".

Скъпи гости в регионалната библиотека по случай професионалния празник на библиотекарите бяха малките актьори от детски театър "Палечко", които развълнуваха всички присъстващи с изпълнението си.

Източник: Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: