Читател: Пазят неправомерно паркоместа по много натоварена централна улица във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
09:15 / 14.05.2018
4639
Читател на Varna24.bg изпрати сигнал, че по една от най-натоварените централни улици във Варна се пазят неправомерно паркоместа за клиенти на малък автосервиз, като в същото време пешеходците са принудени да ходят по пътното платно и да заобикалят паркиралите возила. Ето какво споделя варненецът:

"Ежедневно преминавам през ул. "Княз Ал. Батенберг" за да се включа в подлеза на ул." Шипка" ,посока бул. "Мария Луиза".

С протичащите ремонти и затвореният участък от Икономическия университет по крайбрежната, трафикът в тази отсечка е много интензивен. Трудно се намират и места в платените паркинги на "Мусала" и "Дупката".

На въпросната улица номер 14 и 16 има гараж (с монтирана дограма вместо врата за автомобил) който извършва подмяна на автомобилни гуми на тротоара и пътното платно. Отвън е сложен и компресор за въздух, крикове и гуми. Два проблема са на лице от това. Пешеходците преминават на платното за да заобиколят ремонтираните автомобили и вторият, докато се чакат следващите се поставят конуси, за да пазят място за паркиране на два автомобила.

Пътят е еднопосочен и това създава допълнителна предпоставка за произшествия на пешеходци. В допълнение ще отбележа постоянният шум от въздушния пистолет и захранващият го компресор. За неправомерно заетите постоянно паркоместа в този гъсто населен квартал също не е маловажен факт. Явно, поне три институции не си вършат работата по задължение."

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).