Читател: Утайки от пречиствателна станция се изхвърлят на строителното сметище в "Аспарухово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:42 / 04.08.2017
2054
Читател на Varna24.bg изпрати сигнал, че утайки от пречиствателна станция "Златни пясъци" се изхвърлят на строително сменище в "Аспарухово" и районът се е превърнал в блато. Ето какво сподели Любомир Цанев:

"От пречиствателните станции на "Златни пясаци" отпадаците се изхвърлят на строителното сметище в "Аспарухово". Пътят към езерото е блокиран от тиня, на която се вият мухи. Кметство "Аспарухово" мълчи.

Оказа се, че кметство "Аспарухово" не мълчи, а извършва проверка по случая. Това коментира за Varna24.bg районният кмет Калина Белмезова

"До нас няма пуснат официален сигнал или жалба. Въпреки това сме запознати с проблема и съм разпоредила проверка, която тече днес. Територията на това място не е официално строително сметище, а терени за рекултивация, където се изсипват строителни отпадъци, за да се изравни. Има много хубави проекти за ново строителство там, които ще бъдат осъществени едва след като се постигне стабилизиране на почвата. На тези терени има определени геодезически квоти, които се спазват. За единия от терените има официално разрешение да се изсипват там утайки. Има багер, който заравнява терените", каза г-жа Белмезова. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).