Читател: Всички сме длъжници на Варна, красотата тръгва от дома и сърцето ни!

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
09:57 / 25.10.2019
4195
Читател на Varna24.bg изпрати красиви снимки на варненски тераси, по които "греят" прекрасни цветя с коментара, че всички ние можем да направим града, в който живеем едно още по-красиво и привлекателно място, но всеки трябва да положи усилия, вместо да изисква и критикува. 

Ето и коментарът му: "Красотата ще спаси света, е позната максима на духовният водач и учител Достоевски. Красотата обаче не е даденост, не е нещо, което трябва да очакваме да се случва около нас и да му се радваме, без да положим усилия и ние самите. Красотата тръгва от нашия дом, от нашия ум и сърце.

Всеки път, когато обикалям из Варна с радост се заглеждам по красивите тераси, на които хората са засадили цветя и се грижат за тях. Възхищавам се на възрастните жени, които редят и садят градинки пред жилищните входове. Представете си, ако всеки балкон потъне в зеленина и цвят, как сивите панелки ще заживеят нов живот.

Но красотата не е само в материалните неща. Красотата е в отношенията помежду ни, в начина, по който възпитаваме децата си, в толерантността на пътя, в отстъпеното място на възрастен човек и майка с дете в автобуса, в усмивката, с която се разминаваме по улиците.

Ако искаме да живеем в един красив свят, нека започнем от мислите, чувствата, отношението към ближния и усилията да дадем шанс на красотата в дома и града си. Нека бъдем по-отговорни към това, което се създава, да го пазим и ценим. Промяната започва от нас самите!", коментира варненецът.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).