Читател: За варненския селяндур правилата не важат, дори да застрашава живота на деца!

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
10:08 / 29.03.2019
6527
Читател на Varna24.bg изпрати гневен сигнал за това, че неизвестни лица многократно премахват преградните съоръжения по бул. "Сливница", с което се създава риск за злополуки с деца от близкото училище "П. Р. Славейков" , които по лошият пример на възрастните също преминават през нерегламентирания проход. Ето и коментарът му:

Преди няколко месеца Община Варна постави предпазен парапет на бул. "Сливница", в района от ул. "Пирин" до ул. "Отец Паисий".  Няколко дни по-късно една от секциите на парапета, която е срещу ул. "Оборище", бе демонтирана от "буден" варненски селяндур, на който му идва явно много надалеч за да отиде стотина метра в едната или в другата посока, до светофара на кръстовището на ул. "Пирин" или на пешеходния светофар на ул. "Хаджи Димитър".  Секцията стоя демонтирана повече от 2 месеца. На 22.02.2019 г. след подаден сигнал до общината, чрез платформата гражданите, Община Варна заведе сигнала с входящ номер. За около десетина дена Община Варна отреагира адекватно и своевременно секцията беше отремонтирана на 07.03.2019.

Минавайки вчера от там установих, че отново е демонтирана от "будните" варненски селяндури. Този/тези "горди варненци" само след 17-18 дена след отремонтирането на секцията отново я демонтираха и откраднаха. Този/тези мижитурки поставяйки се над закон, правила и норми, рушат общинска собственост  и по този начин застрашават живота на деца и възрастни които почват да пресичат през това място четирилентов булевард, провирайки се между колоните от коли, особено в сутрешните и вечерните часове.

Опасността е особено голяма за децата и учениците от близкото училище "П.Р. Славейков", особено за малките които виждайки, че възрастните пресичат и те решават да пресекат. Това са жителите на гр.Варна, които за собствения си мързел, егоизъм, надменност и наглост са готови да рушат общинско/държавно имущество и да застрашават животи. Отново беше подаден сигнал в общината, отново общината отговори с входящ номер и вероятно ще вземе мерки, но къде остава отговорността на всеки един от нас за опазване здравето и живота на най-уязвимите - децата и възрастните хора?".

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).