Читател на Varna24.bg: Ще гласувам за този, който ни окастри опасните дървета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:00 / 28.09.2015
917
Читател на Varna24.bg сигнализира, че от 6 месеца се жалва в общината и районното кметство за това, че опасни клони са надвиснали над колите на паркинга. В предизборно време варненецът заяви, че ще гласува за този, който премахне растителността, която застрашава здравето на минувачите и сигурността на амтомобилите. 

"Обявиха кандидатите за кмет на Варна, но аз и жена ми не знаем за кого да гласуваме. Затова обещаваме да гласуваме за този кандидат който дойде да подреже опасните клони пред нашия блок 17 в кв."Чайка". Вече от 6 месеца пиша на общината за да ги подрежат, но все още никой не е дошъл.

Двете дървета са опасно надвиснали над паркинга - едното е под 60 градуса наклон, а другото под 45 градуса! Могат да паднат при всяка по-силна буря и да потрошат колите ни или да убият човек както това вече се случи във Варна преди години. Ние не искаме да се махат целите дървета, а само да се отрежат клоните надвиснали над паркинга. Обещаваме да гласуваме цялото семейство за този кандидат, който уреди това да стане по законен начин преди датата на изборите", пише до медията ни човекът.

От кметство "Приморски", където приемат сигналите за подобна санитарна сеч в "Чайка" уточниха, че още преди три месеца, веднага след телефонен сигнал от същия гражданин, са информирали фирма "Грийн трий", която се грижи за подрязването на дърветата.  От там обаче имали като приоритет кастренето по основните варненски булеварди и така и не останало ред за тези две дървета в квартала. 

"Аз лично съм запозната с двете дървета, не смятам, че те застрашават нечий живот или интереси", коментира Гергана Димитрова, експерт по озеленяване в кметство "Приморски".

Тя сподели още, че бюджета за озеленяване и санитарна сеч бил тотално орязан, затова се наложило дори да бъдат съкратени работници на фирма "Грийн трий". Това на практика означава, че в скоро време пари за кастренето на дърветата до бл. 17 в Чайка по тази линия не се очертават.

Затова ще се наложи някой от кандидат-кметовете, които се борят за всеки глас във Варна, да нарами брадвичка и запретне ръкави в името на сигурността и спокойствието на гражданите. 



Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).