Читателка: Не можем да отворим прозорците си от отровна миризма в "Чаталджа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
10:12 / 03.01.2014
2877
Читателка на Varna24.bg сигнализира в редакцията ни, че неприятните миризми над Варна продължават. Още през месец ноември миналата година ние се опитахме да разнищим ситуацията с "отровните" миризми, но от институциите във Варна, отговарящи за проблема, така и не получихме отговор кой е техният причинител. Ето какво ни пише днес гражданката:

На 04.11.2013 г. публикувахте материал за неприятната миризма, която се носеше във Варна всяка сутрин. Публикацията имаше ефект, но уви много кратък. Искам да ви уверя, че от месец тази миризма се разнася всяка сутрин - между 6.00 и 8.00 ч. мирише на нафта, мазут и всякакви химии. Живеем в района на Чаталджа и не можем да отворим прозорците, защото се усеща, че въздухът е отровен.
Докога ще си играят със здравето на хората всички тези институции, които трябва да следят замърсяването от заводите в района?! Явно през нощта големите заводи си позволяват своеволия и изпускат отровите си безконтролно.

Убедена съм, че "Агрополихим" е проверяван, и винаги всичко е наред - ползват си филтрите и въздуха е кристално чист, но само на хартия. Хората вече не се оставят да бъдат правени на глупаци!

Благодаря ви, че следите и отразявате действителността такава, каквато е, а не каквато се опитват да ни убедят.

Ето какво ни казаха институциите във Варна през ноември:

От РИОСВ постоянно получавали сигнали, но замърсявания не са регистрирани.

"Имаме станции за мониторинг на чистотата на въздуха на няколко места във Варна и областта: Девня, Езерово, Цветния квартал и центъра на Варна. Никоя от тях не е отчела замърсяване на въздуха над допустимите нива. При евентуално замърсяване ние получаваме sms от София за опасните нива, за да се вземат мерки, но и такива съобщения не са пристигали при нас. Няма аварии на предприятия или поне не сме уведомявани за такива. Ние следим главно за замърсяване на въздуха, причинено от големи промишлени обекти", казаха тогава от РИОСВ-Варна.

"Нямаме получени сигнали от граждани за неприятни миризми. Ако има такива те трябва да се изпращат до нас, а не до медиите", заявиха от Общината.

От Общината споделиха тогава, че ако се регистрира нещо извън нормите Varna24.bg ще бъде информирана своевременно.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).