Чужденци масово лъжат, че са обрани у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
16:03 / 05.08.2011
5912
Чуждестранни туристи масово лъжат, че са станали жертва на обир в България. Те се възползват от лошата слава на страната ни, за да получат обезщетения от застрахователите, съобщи хотелиерът и председател на Управителния съвет на "Съюз на собствениците" в Слънчев бряг Елена Иванова. Фалшивите сигнали са предимно от европейски гости. Те се оплакват в полицията от липсващи вещи, пари и документи. Твърдят, че са обрани или в хотелските стаи, или на плажа. За откраднати се заявяват най-често скъпи бижута или електроника.

"Обявяват за липсващи от стаята баснословни суми от по няколко хиляди евро, с които няма никакъв начин да са дошли на почивка, още повече с резервация all-inclusive, при която всичко им се предоставя - заяви Иванова. - Има и случаи, в които летовниците сами губят документите си на улицата и по-късно заявяват, че са откраднати от хотелската им стая. В повечето случаи обаче се установява, че предоставените факти за кражби са неверни".

Ако хотелските стаи се отварят с електронни карти вместо с ключове, веднага може да се види, че не е влизал никой. Картата има над 600 записа памет. Щом го хванат на тясно, туристът млъква и няма повече никакви претенции. Казвам го от личен опит", обясни Иванова. По думите й схемата с мнимите кражби по морето действа от няколко години. Тя припомни, че при последната направена проверка от митничари и полиция на Летище -Бургас в десет случая заявените за откраднати вещи са намерени в личния багаж на напускащите България чужденци.

Това са чисто професионални туристически трикове на гостите ни от чужбина, допълни председателката на Съюза. Мнимият "пострадал" получава застраховка в своята страна, а броят на случаите на фалшиви грабежи е нараснал лавинообразно


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).