Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Цветан Цветанов ще посети Варна, за да се запознае с атмосферата в ГЕРБ - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:06 / 14.03.2012Коментари (0)1173
© Varna24.bg
Вицепремиерът и зам.-председател на управляващата партия Цветан Цветанов ще посети Варна, за да се запознае лично с атмосферата в местната структура и едва тогава Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще вземе решение дали да смени областния лидер. Това съобщи в ефира на Дарик Варна Павел Димитров, чийто пост в последните седмици се коментира като доста несигурен, а за мястото му вече се готвят негови колеги.

Има напрежение, но не и разделение във варненската структура на ГЕРБ, коментира областният координатор на партията Павел Димитров. В понеделник, също в интервю за Дарик, варненският народен представител от управляващата партия Емил Радев отправи критики към политиката, водена от Областното ръководство на ГЕРБ и заяви, че до две седмици Изпълнителната комисия на партията ще излезе с още важни за Варна решения.

"Откъде Емил Радев знае какви решения ще вземе Изпълнителната комисия, след като той не е неин член? За да има подобно самочувствие, това означава, че някой го подпира много здраво», смята Димитров. Той увери, че атаките срещу него се подготвят от няколко години, а зад тях се крият лични, корпоративни и икономически интереси. На въпрос на Дарик дали можем да си обясним "корпоративните интереси" с факта, че Емил Радев е бивш "тюлен" - кадър на много известното във Варна специално поделение към флота "Тихина", Павел Димитров отговори: "Естествено!"

Според областния лидер на ГЕРБ напрежението във варненските редици на партията се корени най-вече в предстоящите парламентарни избори и подреждането на листите, което очевидно вече е започнало.

"Депутатите Емил Радев, Димитър Атанасов и Красимир Петров, които са в нашата парламентарна група и са срещу мен, имат обща кауза, но тя не е ГЕРБ. Това са хора, които са неразпознаваеми и нямат позиции. Спомнете си миналата година атаките за кметските избори. Зад кандидатурата на Красимир Петров в собствения му район "Приморски" застанаха 30 души. Димитър Атанасов получи само някакви 4 смешни гласа във "Владиславово". В същото време тези хора заговорничат, постъпват неетично и правят опити да внушат, че всичко е предрешено", коментира Димитров. Той е категоричен, че не се страхува за поста си, но дори да бъде свален от него, няма да напусне ГЕРБ. "Атаката е само срещу мен. Ако бъда сменен, те ще си правят кадровите промени и това е неминуемо. Но ако остана, такива няма да има", посочи депутатът.

Дали това ще стане факт, ще бъде решено след заседание на Изпълнителната комисия на партията, а преди това темата ще бъде обсъждана с вицепремиера Цветан Цветанов, който ще посети Варна след 25-ти март, за да провери лично каква е атмосферата в местната организация на ГЕРБ, обясни Павел Димитров.

Политикът не скри, че оглавяването на финансовата комисия от Янко Станев е една от сериозните слабости в действията на ГЕРБ. Тази стъпка той обясни още веднъж с желанието и настояването на кмета Кирил Йорданов. "Още тогава аз му поставих въпроса ще се справи ли с атаките на централното ръководство - Борисов и Цветанов? Той ми каза: "Да, аз ще разговарям с тях". С това приключихме. Кметът се яви в групата наши общински съветници и успя да ги мотивира да гласуват", каза още Димитров, но не отговори положително на въпроса дали Кирил Йорданов няма да понесе отговорност заради ходатайството си за Янко Станев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Серия от трусове в Турция
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: