Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Цветан Цветанов във Варна: В тази кампания нямаше ясен политически сблъсък на политически идеи за хоризонта на страната
Автор: Пламена Николова 18:07 / 28.03.2021Коментари (0)3868
© Varna24.bg
В тази политическа кампания няма ясен предизборен политически сблъсък, в който да бъде очертан хоризонтът за развитието на страната от всяка една политическа партия. Това заяви днес във Варна Цветан Цветанов, председател на ПП "Републиканци за България“, предаде репортер на Varna24.bg.

Той гостува в морската столица заедно със зам.-председателя на партията Павел Вълнев, а на срещата присъстваха още областният координатор Панайот Кискинов, адвокат Диан Иванов и депутатът Нели Петрова, която обяви мотивите си да смени ПП ГЕРБ с ПП "Републиканци за България“.

"Започнахме кампанията си преди няколко месеца в цялата страна, когато започнахме да изграждаме структури. Имаме хоризонтално покритие почти на 100% за страната, навсякъде по демократичен начин бяха избрани водачи на листи, а в самите листи хората са местни.Това ни отличава от останалите партии. В началото имаше страх в хората да говорят с нас, сблъскахме се с недоверие, че проектът не е сериозен, но с течение на времето всички видяха, че това е един дългосрочен проект, който ще играе ключова роля в политиката на България тепърва. Аз съм убеден, че на 4 април ние ще заявим сериозно присъствие в парламента, а не просто да прескочим 4%-та бариера.

Впечатленията ни от обиколките в страната са, че ние нямаме държава, а една територия, наречена България. Нямаме работещи институции, нито работещ парламент. Премиерът прави само контролирани срещи с някакви работници, той играе ролята на строителен бригадир, раздава едни пари от една джипка. Не може да се разбере къде се харчат милиони левове, дали те отиват реално в помощ на бизнеса.

Специално за Варна искам да подчертая, че тук водещ бизнес е туризмът, а нищо не се прави за този бранш. Очаквам масови фалити в следващите няколко месеца, защото не се знае кога ще свърши пандемията, а нищо не се направи да се подпомогне малкият и среден бизнес особено в сферата на ресторантьорството. Няма яснота, няма и помощи. С влизането ни в парламента ще вземе сериозни и бързи мерки, за да можем да подпомогнем този сектор, защото това е сериозно перо във вътрешния брутен продукт. Варна е ключов град, морската столица на България. Затова сме заложили някои мерки като данъчна ваканция в сферата на туризма. Освен бизнеса, страдат и съпътстващите фирми. Отделно е потреблението, няма ги чужденците, които преди влизаха в държавата. Също е положението и във Велико Търново.

Ние сме хората, които могат да направят така, че нещата рязко да се променят, защото ние имаме най-силната програма, направена от експерти“, каза Павел Вълнев.

"Изключително съм удовлетворен от това, че сме една от малкото партии, които се постара да бъде на терен, да води директен разговор с хората и да разясняваме основните послания в нашата управленска програма.

Това, което е тревожно, е че в тази кампания нямаше ясен политически сблъсък на политически идеи за хоризонта на страната. Аз обаче съм убеден, че в нашата политическа програма има много ясен хоризонт за това какво трябва да се направи и какви са бързите, спешни мерки, които държавата трябва да вземе, за да може да стабилизира както икономика, така и да бъде последователна в мерките, които предприема.

Водач на листата за Варна на една от водещите политически сили е настоящият министър на здравеопазването. Няма как да се обясни как и защо в една демократична държава премиерът на страната разпорежда на министъра на здравеопазването да въведе по-либерален режим при положение, че имаше вече начални симптоми за увеличаване на заразените с ковид 19. В тези обстоятелства бяха отворени всички ресторанти и хотели. След 10 дни това беше променено, защото експертите в здравеопазването разбраха, че системата не може да издържи.  

Няма как да обясним на българските избиратели, че когато беше първият локдаун миналата година по това време, 8 месеца бяха пропилени, за да се направи нова организация на работа.

Имаше възможност една от мерките, които ние предлагахме от "Републиканци за България“ , всички ведомствени болници да бъдат ковид болници, да бъде въведена.

Има болници, които са създадени с подобен подход, когато има бедствия, аварии, те да могат да поемат целия този необходим лекарски ресурс и да помогнат да не загубим човешки животи.

По-тревожното е, че когато не направиха това, нямаха и единен здравен протокол. Когато нашите експерти излязоха, една седмица по-късно имаше вече здравен протокол, това беше в началото на втория локдаун.

Това са едни непоследователни действия и ние ясно сме заявили в нашата управленска програма, че ваксинацията е единствения начин, за да може да се изгради този имунитет на обществото и от там да заработят всички сектори без притеснения.

Трябваше когато се блокира държавата, да има мерки, които реално да подпомогнат бизнеса, за да не се противопоставя обществото едно на друго. Представете си ако персоналът на заведенията и хотелите се пренасочи към други дейности, за да може да оцелява в тези условия, как нашият туризъм ще се окаже без кадри. Знаем какъв и без това е основният дефицит на кадри в силните летни месеци на българското Черноморие. Правителството нямаше стъпки за съхраняване на този потенциал на държавата.

Това, което ние предлагаме, е бърза своевременна актуализация на бюджета. В края на миналата година ни се обясняваше, че икономиката ще работи в нормални условия. При приемането на бюджета за 2021 г. имаше едни завишени приходи и завишени разходи с дефицит от около 5 млрд. лв. Представете си какъв ще бъде дефицитът, ако харчим за дейности, с които заобикаляме обществените поръчки, но не и да подпомагаме реалния бизнес, което е основната роля на правителството в тези условия на пандемия“, коментира Цветан Цветанов.  

В управленската си програма ПП "Републиканци за България“ залага:

Върховенство на закона, намаляване на политическата квота във Висшия съдебен съвет, намаляване на мандата на главния прокурор, закриване на специализирания съд и специализираната прокуратура, право на индвидуална частна жалба до Конституционния съд, и въвеждането на електронно управление, което да намали корупционния натиск. 

Цветан Цветанов акцентира на още една важна тема.

"Изхарчените пари по Турски поток – трябва някой да даде отговор как и защо беше остойностен този проект. Защото на нас ни се представяше тук във Варна преди година и половина-две, че това е проект, който ще има газова диверсификация, ще бъде газовият хъб на Балканите, че ще имаме възможност да дадем диверсификация на територията на страната и ще печелим от транзитните такси на Турски поток. Над 3 млрд. лв. са заемите, които бяха изтеглени от българското държавно дружество Булгартрансгаз. Няма да можем да възстановим тази сума, дори с концесионните такси, които ще събира. Единственото, което направихме, е да ограничим възможността за газифициране на Северозападна България, която знаем колко е зле и ка няма инвеститориски интерес и възможност за допустими и възможни енергийни ресурси, които да ползват дадените инвеститори. Всичко е свързано с един популизъм, който има краткосрочни цели, но в дългосрочен план не решава проблеми.

С този Турски поток страната ни придоби още по-голяма зависимост от руските интереси и ако говорим за истинска реална диверсификация, това трябваше да стане с бързото, приоритетно решаване на интерколекторната връзка между Гърци и България, а знаем, че вече 11 години тя не може да бъде реализирана. Докато при Турски поток рискът е само за Българската страна. За това трябва всеки да понесе своята отговорност“, каза Цветан Цветанов

Относно шпионския скандал той заяви: 

"Ние заставаме твърдо зад институциите, които действаха, за да ограничат това влияние, но аз питам има ли срещи, които да са проведени от министър-председателя Бойко Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев, с хора от забранителния списък на Европейската комисия. Хора, които са били основните лобисти за прокарването на Южен поток на територията на страната“. 

Цветанов допълни, че ПП "Републиканци за България предлага 5% от БВП да отива за образование и в здравеопазването да бъде премахнат монопола на НЗОК. Освен това подпомагане на малкия бизнес с разширяване на обхвата на патентния данък. 

"Искам да се обърна към всички стойностни, център-дясно демократично мислещи граждани и жители на варненска област – гласувайте за единствената дясна партия, това е "Републиканци за България“! Ние сме за това да бъдем част от силна и обединена Европа, да бъдем държава с правила и да имаме много ясна посока във външно-политически план. Нашата основна цел е в предстоящите месеци след изборите да бъде проведен консултативен съвет по национална сигурност по всички важните, основни приоритети на държавата и да търсим там, където можем да се обединим всички политически сили.

Една от темите, които ние предлагаме за обединение е електронното управление. Там няма лява и дясна политика. Там има ефективна борба срещу корупцията и прозрачност в управлението на всички институции и бърз достъп на хората до дадените административни услуги. Ние сме и за модерно земеделие със сериозна подкрепа на българското производство и къса верига за доставките“, каза още Цветан Цветанов

По време на срещата народният представител от гражданската квота на ГЕРБ в миналия парламент Нели Петрова обясни, че дава подкрепата си за ПП "Републиканци за България“, тъй като преди 10 години, когато дъщеря й загива на пешеходна пътека във Варна, Цветан Цветанов е бил единствения български политик, подал ръка на почернените родители. 

"За 7 години обещанието, че ще има нов закон за движение по пътищата, не се случи. Това беше моя лична кауза и аз се чувствам много разочарована, че за това време правителството не успя да изпълни обещанието си към нас. Апелирам към всички хора, засегнати по някакъв начин от битова престъпност или пътнотранспортни произшествия, на които г-н Цветанов е помогнал и е спазил своите обещания към тях,  да гласуват с бюлетина 21“, призова Нели Петрова.

Повече вижте във видеото! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: