Цветен килим от хиляди лалета и теменужки се разстила в Морската градина

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:38 / 16.04.2018
7132
Цветен килим от лалета и теменужки се разстила в Морската градина на Варна, видя репортер на Varna24.bg

Красиви фигури от разноцветни пролетни цветя изпъстри пространството около Морското казино, Слънчевия часовник и Алеята на възрожденците, чак до Пантеона.

Над 40 000 лалета са посадени в морската столица тази пролет, съобщиха от Община Варна.

Стръкчетата лалета и теменужки се очаква да цъфтят до около Гергьовден, след което ще започне подмяната с цветя, които ще красят парка до есента. 

Тагетиси и бегонии ще са част от цветята, които ще заменят лалетата и теменужките в Приморския парк в месеците на активния туристически сезон.

Още по-богата и цветна e пролетта и в Екопарк Варна. През тази година колекция "Лалета“ приятно ще изненада посетителите на ботаническата градина с още по-голямо разнообразие. Над 37 000 луковици от 53 сорта градински лалета са засадени в асиметрични фигури в парковата част на градината. Направени са нови фигури, хармонично вписани с дървесно-храстовите групи.

"През тази година сме избрали 23 нови сорта с различни багри и форми на цветовете. Поради по-студените метеорологични условия през месец март, тази година цъфтежа на лалетата се забави. Но все пак най-ранните сортове лалета вече вече радват посетителите на Екопарка. В момента цъфтят сортовете "Orca“, "Ben van Zanten“ и "Red Impresion“. Обилие от багри очакваме от средата до края на месец април, когато ще отворят цветове нови и атрактивни сортове лалета", съобщават от парка, който се намира в к.к. "Св. Св. Константин и Елена".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).