Цветна промоция за концерта на Виртуозите на Миланската Ла Скала във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 07.04.2017
1747
Варна вече е в очакване на първата си среща с елитния камерен състав на Оркестъра на Ла Скала - най-титуловия италиански оркестър, един от великите оркестри на Европа и света. "Виртуозите на Миланската Ла Скала" идват в морската столица на 30 април по покана на Фондация Елит - ЛИК за голям концерт в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, научи Moreto.net. Музикалното събитие е под патронажа на Италианския културен институт София. Концертът ще бъде на 30.04.2017, неделя, ще започне в необичаен за България късен час - от 21:00 ч.

Концертът е част от Европейския музикален фестивал.

Виртуозите на Миланската Ла Скала са концертмайстори и солисти в оркестъра. Петнайсетте изключителни музиканти изнасят над 200 концерта годишно. Във Варна те идват с най-младия концертмайстор в историята на Ла Скала - възхитителната Лаура Мардзадори, едно от най-обичаните млади имена на музикалния подиум в Италия, всеобща любимка на публика и критика.

Лаура Мардзадори се присъединява към оркестъра на Ла Скала като водеща цигулка през 2014 г., когато е едва на 25 години. Преди да встъпи в тази позиция тя се изявава само като солист и като камерен музикант, но не и в оркестър. Въпреки това, комисията начело с Даниел Баренбойм единодушно я избира за концертмайстор.

Лаура започва да учи цигулка няколко месеца преди четвъртия си рожден ден при Фиоренца Роси, учител по метода на Сузуки, после учи и при Марко Форначари - дългогодишен солист на ансамбъл "I солисти Veneti". На възраст между 17 и 20 години тя в продължение на три годин учи при известния цигулар Павел Берман в Международната академия Срещи с Маестрото в Имола, Италия. От 2008 г. учи при големия цигулар Захар Брон и посещава неговия клас по цигулка във Висшето училище по изкуствата в Цюрих в продължение на две години. В тийнейджърските си години Лаура Мардзадори печели много награди, сред които и специалната награда на Международния конкурс Постакини за най-добро изпълнение на капричите на Паганини. През 2005 г. тя печели най-важния италиански цигулков конкурс - конкурса "Città di Vittorio Veneto", както и специалното отличие Gulli за най-добро изпълнение на Моцартово произведение. Лаура е лауреат и на Международните конкурси за цигулка в Сион и Буенос Айрес. Страстен камерен музикант , тя работи с такива изключителни музиканти като Акардо, Берман, Филипини, Бруно Канино, Менесес, Антони Пей, Лукезини, Бруно Джурана. Напоследък най-чести се изявите й с нейни колеги от оркестъра на Ла Скала. През 2013 г., като член на клавирно трио Amar с Леонора и Лудовико Армелини, тя става носител на престижната награда "XXXII Премио Абиати" на Италианската национална асоциация на музикалните критици, посветена на Пиеро Фарули. През 2010 г. в Ню Йорк тя прави световна премиера на Концерт за цигулка от Оторино Респиги и го записва за музикалния лейбъл NAXOS. Записът, издаден в САЩ през май 2011 г., е приет добре от критиката. През 2012 г. Шломо Минц я кани да запише два урока по цигулка заедно с него за неговата Онлайн музикална академия.

Лаура Мардзадори свири на цигулка Гуаданини, позната под името "екс Клейненберг" от 1783, любезно предоставена й от фондация "Pro Canale" от Милано.

Билетите за концерта са на цени от 50, 60 и 80 лв. с ограничен брой VIP билети по 100 лв. Специално за големия празник Цветница организаторите на концерта пускат промоционални билети на цени с 10 лв. по-ниски от номиналните, на касите и онлайн в тези три дни ще откриете промо цените на билетите за акцията - съответно 40, 50, 70 и 90 лв. Промоцията е в сила единствено в трите дни около Цветница - 7,8 и 9 април.

Билетите могат да се купят от Билетния център на ФКЦ, както и онлайн от сайта на ФКЦ

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).