Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Цветното изложение във Варна започва на 23 април
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 17.04.2015Коментари (0)812
©
Grand Mall Varna
ул. "Андрей Сахаров" N2

1 коментар за Grand Mall Varna
Тук има:
В разгара на пролетта - от 23 до 27 април Grand Mall ще се изпълни с цветя. В обширните пространства на мола и в пешеходните зони пред него ще се разположат щандовете на участниците в Петото изложение за цветя и градинско обзавеждане Grand Флора 2015. Варна отново ще събере изложители от цялата страна, които ще представят живи цветя, разсади, цветни композиции, градински декорации. Организатори на грандиозната цветна фиеста са Grand Mall, "Белфльор", "Градина Мимоза" и "Флорис". Изложението се подкрепя от Посолството на Нидерландия и от Асоциацията на флористите в България.

Несъмнено професионалната общност на флористите у нас очаква с най-голям интерес традиционния Конкурс за флористи, който Посолството на Нидерландия у нас организира за шести път в чест на Националния празник на страната - Денят на Краля. Престижното състезание ще се проведе за пръв път във Варна. Началото е на 24 април от 15 ч.

Директорът на популярния в цял свят Международен институт по флорален дизайн, който се намира в Аалсмеер, Нидерландия, ще пристигне във Варна за Grand Флора 2015. В продължение на 30 години Бурма институт (Boerma Instituut) провежда национални и международни курсове за професионална флористика. Преподаватели в института са изтъкнати професионалисти в областта на обучението, демонстрациите и семинарите. През годините на своето съществуване институтът е станал причина множество студенти от цял свят да посетят Нидерландия, за да учат там флорален дизайн. Директорът на института - Жаклин Бурма (Jacqueline Boerma) е посветила живота си на цветарския бизнес. Тя е много уважаван и канен на цветарски форуми демонстратор, който провежда майсторски класове по флористика в Европа, Америка, Китай, Тайван и Япония. Жаклин Бурма е и организатор на конкурси за флорален дизайн, както и чест професионален съдия по флористика. Тя ще демонстрира своите изключителни умения в аранжировката на цветя и букети на 24 април от 13,30 ч., а след това ще поеме председателството на Конкурса за флористи на Посолството на Нидерландия.

Срещата на модата и цветята ще определи творческия акцент на другия конкурс в рамките на Grand Флора - Четвъртият национален конкурс за млади и начинаещи флористи, който ще започне на 25 април от 15 ч.

Пролетните празници на цветята и модата в Grand Mall ще имат своите музикални пикове с концертите на специалните гости - звездите на българската поп музика Тони Димитрова и Миро. Тони Димитрова ще изпълни своите морски хитове за посетителите на изложението на 24 април, а Миро ще вдъхнови своите варненски почитатели на 25 април. И двата концерта започват в 19 ч. и по традиция са с вход свободен.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: