Д-р Мая Рашева: Обучените парамедици ще намерят работа в Центъра за спешна помощ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:37 / 22.06.2016
1037
Тези 30 обучени парамедици е възможно с течение на времето да намерят своята постоянна работа в Центъра за спешна медицинска помощ - Варна. Това каза по време на встъпителна пресконференция и информационен ден с който се обяви началото на информационната кампания по проект "Нови възможности за младите хора" д-р Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна, предаде репортер на "Фокус". 

"Беше публикуван новият клиничен стандарт за спешна медицина и в този стандарт структура и численост има определени видове екипи, които работят и ще работят за в бъдеще в Центровете за спешна медицинска помощ и в спешните отделения на болниците", коментира д-р Рашева. 

По думите й част от тези екипи са т.нар. домедицински екипи, който все още не са изградени, но тепърва това ще се случва. "Вече се преосмисля политиката за мястото на лекаря в спешната помощ. Предвижда се мястото на лекаря в Спешна помощ да бъде в спешното отделение в болницата в реанимационния екип и като лекар координиращ действията на тези екипи", допълни д-р Мая Рашева. 

По отношение на парамедицинските екипи, директорът на Спешна помощ - Варна уточни, че те ще бъдат едни от основните кадри, които ще намерят място в системата и ще запълнят необходимостта от такива специалисти. "Винаги ще има възможности за тези хора, защото те ще бъдат обучени и на това как се оказва първа помощ на пострадал. В много от ситуациите, които се случват, екипите са неправомерно ангажирани с транспорт на пациенти", посочи д-р Мая Рашева. Тя уточни, че тази професия ще намери място не само в средите на болничните заведения, но и в спасителните служби.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).