Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Д-р Петър Москов, водач на НОД за Варна: Едногодишен мораториум върху въглеродния данък, за да вземе бизнесът глътка въздух!
Автор: Пламена Николова 17:48 / 01.11.2021Коментари (0)1880
© Varna24.bg
Нужен е поне едногодишен мораториум върху въглеродния данък, за да могат хората и бизнеса да си поемат глътка въздух. Това заяви водачът на листата на Националното обединение на десницата в 3-ти МИР – Варна д-р Петър Москов, предаде репортер на Varna24.bg.

Той гостува във Варна заедно с кандидата на коалицията за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева. Те бяха представени от Панайот Кискинов, водач на листата в предходните избори на коалиционния партньор ПП "Републиканци за България". 

Д-р Москов посочи, че това един от основните приоритети на консервативната десница, защото за една силна икономика е нужна силна държава.

"Един от големите проблеми, пред които сме изправени, особено в последните месеци е липсата на силна, ценностно обоснована консервативна десница. Това правим ние – КОД и Републиканци, защото това което видяхме в 45-ия и 46-ия парламент, е среда на отрицание и на противопоставяне, а проблемите пред държавата са сериозни.

Истината е, че ГЕРБ не е дясна партия, а е основната опозиция на социалистите. Говорейки за ляво и дясно – това не са само отвлечени фрази, това са конкретни решения за ежедневието ни“, категоричен бе д-р Москов.

Той даде пример и как отсъствието на дясното се отразява в живота на всеки един български гражданин.

"Започвам с тема, която засяга всеки един от нас и това е цената на електроенергията.

В момента това е огромен проблем на всеки бизнес – от най-малкия до най-големия, а от Нова година ще е проблем и за всяко едно домакинство, заради скока на цената на газа.

Това е нагледен пример какво се случва, когато дясното липсва в управлението на държавата.

Наслушахме се на откровения от всички политически сили и прехвърлянето на обвинения между Радев и ГЕРБ, кой по-адекватно е давал компенсации, защото цената на тока е непоносима и съответно икономиката е неконкурентна на останалите.

Този разговор е обаче се провежда между различните форми на лявото.

Причината да имаме тези цени на тока и на газа е победилата лява политика, в продължение на последните 5 години.

Европейската левица с любезното съдействие на българската левица, успяха да прокарат идеята, че трябва да се спрат проучванията за нови горива, защото целта е въглеродна неутралност. Успоредно с това, трябва да се намалят добивите на наличните ресурси на изкопаеми горива, а тези които вече са на пазара, трябва да станат толкова скъпи, за да спрат потребителите да ги купуват и да се насочат към други алтернативни форми, като например от възобновяемите източници на енергия.

Разбира се, няма лошо да се ползват и тези източници, но това не става сега и веднага, а се изисква търпение. И резултатът от тази лява политика е налице. Именно затова високата цена на тока е в резултат на последователно водената политика на европейските и българските правителства.

Срещу това обаче трябва да има десен отговор, а не техническо решение.

Вчера цената на един MWh ток, който бизнесът закупува - беше 293 лв., а 160 лв. от тази цена е политическия данък, който левицата въведе върху производството на електрическа енергия от конвенционални източници.

60% от цената, който всеки български бизнесмен плаща и което всяко едно домакинство ще започне да заплаща от месец януари е политическата такса на левицата за изпълнението на политическата ѝ програма, наречена – въглеродна квота“, разясни д-р Москов.

Той обясни, че това което трябва да направи една смислена десница е въвеждането на едногодишен мораториум върху данъка наречен "въглеродни квоти“.

"Това ще рече 60% намаление на цената на тока, от момента, в който се приеме това решение. И това, което българското правителство трябваше да направи е да търси съюзници в лицето на държавите от Източна и Южна Европа и да заяви, че върху този политически данък трябва да има мораториум. Защото българското правителство на първо място носи отговорност за нас, а не за чиновниците от Брюксел. Това е дясното решение и дясната политика“, категоричен бе д-р Москов.

Сред другите предложение на Националното обединение на десницата за силна икономика са държавата да гарантира еднакви правила и добри условия за бизнеса.

В сферата на борбата с олигархията пък д-р Москов заяви, че най-важното, което трябва да се направи е безкомпромисна лустрация и ясна политическа отговорност за действието на прокуратурата.

"Не е важен въпросът КОЙ, а е важен въпросът ЗАЩО и ако искаме да унищожим корените на олигархията и корупцията, ни е нужна лустрация чрез Закон. И това би бил българския закон "Магнитски“. Освен това е необходимо изваждане на прокуратурата от съдебната власт и персонална политическа отговорност на министър-председателя за действията и бездействията ѝ“, категоричен бе д-р Москов.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: