Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Д-р Светлин Митев: Хората със сърдечно-съдови заболявания са най-уязвими в горещините
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 20.06.2016Коментари (0)773
© Varna24.bg
Хората със сърдечно-съдови заболявания са най-уязвими в горещините. Това заяви за "Фокус" д-р Светлин Митев, председател на Сдружение на семейните лекари във Варна. По думите му основните съвети, на които трябва да обърнат внимание засегнатите от сърдечни и други усложнения, са свързани с оводняване на организма, употреба на широки дрехи, осигуряващи личен комфорт и възможност за охлаждане на телесното състояние и разумно излагане под слънчевите лъчи, съпроводено само при неотложни дейности.

"Желателно е разходките или излизанията, свързани с работни ангажименти да се случват рано сутрин или в късните следобедни часове, когато ултравиолетовото лъчение е значително по-слабо. По отношение на възрастните хора, които имат заболявания на сърдечно-съдовата система и тези, които страдат от понижен жизнен тонус, препоръчвам, ако излизат да обръщат внимание на общото си състояние, като си набавят необходимите количества течности и като се съобразяват с високите температури, ограничавайки максимално престоя си на открито", апелира специалистът и констатира, че при отделни случаи последствията могат да доведат до колабси и други негативни усложнения. 

Д-р Светлин Митев уточни, че в силните горещини е известна загуба на течности и през кожата, затова е наложително да не се допуска обезводняване на организма. Той допълни, че общото физиологично състояние може да се влоши, ако се прибавят и летните вирусни инфекции, често провокирани от вирусна генеза, но понякога и свързани с тежки бактериални зарази. Тези неприятни чревни инфекции могат да засегнат организма до толкова, че да се появи остра нужда от вливания на банки. "Това, на което могат да обърнат внимание хората, като превантивни мерки, е поддържане на висока лична хигиена, хранителните продукт да се измиват добре преди консумация и да се съхраняват при необходимите температурни стойности", препоръчва специалистът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Природни стихии
Мигранти и бежанци
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: