ДКЦ "Св. Иван Рилски" в "Аспарухово" заплашен да остане без ток

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:41 / 22.11.2017
1583
ДКЦ "Св. Иван Рилски" в "Аспарухово" може да остане без електрозахранване. Причината е, че общинското здравно заведение има неплатени задължения към Енерго-Про в размер на над 21 хиляди лева. Това става ясно от писмо на енергодружеството до кмета на Варна и председателя на Общинския съвет, съобщава Дарик.

Диагностично-консултативният център има неплатени фактури още от септември 2016 година. Въпреки отправени предизвестия и проведените разговори, дългът продължава да расте, жалват се от енергийното дружество. Те предлагат провеждането на съвместна среща за обсъждане на различни възможности за погасяване на натрупания дълг. Такава е проведена в края на октомври. В нея са се включили представители на Енерго-про, на здравното заведение и на общинската администрация

Постигната е договореност да не се предприема крайната мярка - временно преустановяване на снабдяването с ел. енергия, ако до декември се изплатят натрупаните просрочени задължения.

Казусът ще бъде разгледан на днешното заседание на комисията по здравеопазване към местния парламент.
Коментирай


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).