Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ДНСК прекрати действието на удостоверението за упражняване на строителен надзор на "Инекс консулт ООД“
Автор: Екип Varna24.bg 17:40 / 27.11.2017Коментари (0)2239
© Varna24.bg
Илюстративна снимка
Дирекцията за национален строителен контрол прекрати действието на удостоверението за упражняване на строителен надзор на фирма "Инекс консулт ООД" поради допуснати от нея редица нарушения, вписани в поддържания от дирекцията Регистър на административнонаказателните производства. Нарушенията са по смисъла на чл. 168, ал.1 от Закона за устройство на територията.

При строеж "Жилищна сграда" в гр. Варна "Инекс консулт ООД" е допуснала изпълнение при съществуващи отклонения от одобрения инвестиционен проект, за което от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно постановление с наложена имуществена санкция в размер на 2 500 лв. Постановлението не е обжалвано и е влязло в сила на 02.09.2015 г. "Инекс консулт ООД" не е спряла своевременно изпълнението на строеж "Ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел "Мираж" в к.к. "Св. Св. Константин и Елена", комплекс "Слънчев ден", гр. Варна, при безспорно установени нарушения. Въз основа на това от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно постановление, потвърдено от Варненски районен съд. То е влязло в сила на 28.01.2016 г., след изменение на наложената имуществена санкция от страна на съда.

В качеството си на консултант по договор, възложен от Международен панаир Пловдив АД, "Инекс консулт ООД" е изготвила комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект на строеж "Ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел "Мираж", гр. Варна. В него липсва оценка относно съответствието на инвестиционния проект с предвижданията на подробния устройствен план, с правилата и нормативите за устройство на територията, с други специфични изисквания към определени видове строежи и изисквания на влезли в сила административни актове. За нарушенията е издадено наказателно постановление от заместник-началника на ДНСК с наложена имуществена санкция в размер на 30 000 лв. След обжалване, постановлението е потвърдено от Административен съд - Варна и е влязло в сила на 23.02.2016 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: