ДПС-Варна също издигнала Делян Пеевски за евродепутат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:23 / 11.04.2014
1647
Варненската организация на ДПС също е издигнала Делян Пеевски за евродепутат. Предложението за кандидатурата му е дошло лично от нейния председател Ерджан Себайтин, съобщи самият той пред Дарик. Местата структура е гласувала общо 14 номинации, сред които са министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, сегашните евродепутати Филиз Хюсменова, проф. Владко Панайотов и Метин Казак, председателите на младежкото ДПС Илхан Кючюк и на младежката структура във Варна Неджиб Неджибов, зам.-министърът на отбраната Неджми Али, зам.-областният управител на Варна Мерткан Ибрямов и Алисе Хасанова.

"Лично аз съм номинирал Делян Пеевски. В обществото има породена несправедливост към него като отношение. Аз не приемам това отношение и си е наша работа в ДПС кого ще номинираме. Никого не го засяга кого аз номинирам, Конституцията позволява на всеки човек да избира и да бъде избиран. Пеевски не е поставен под запрещение или нещо друго, за да няма право да бъде номиниран. Това не е провокация към никого, това не е назначение на държавна служба, това си е наша партийна номинация и никой не може да има отношение към този въпрос освен партията ДПС. На никого в ГЕРБ, в БСП или в другите партии не сме казали кого да номинират. ДПС номинира Делян Пеевски, който иска, да не гласува за нас. Провокация идва от тези, които са против номинацията на Пеевски. Искат да го превърнат в някакъв код, чрез който да спечелят вътрешно партийни дивиденти", коментира Ерджан Себайтин.

Според областния председател на ДПС във Варна никой в партията все още не е наясно как ще изглежда листата за евроизборите. Лютви Местан е предложил подредбата й да стане на открито за медиите заседание на Централното оперативно бюро. Идеята му обаче не била възприета от част от регионалните лидери, каза още Себайтин.


Виж коментарите (0)

Още по темата (230):
15.07.2014 Бареков с най-висок доход от евродепутатите ни
24.06.2014 Станишев все пак се отметна от думите си и избра Брюксел
05.06.2014 Барековата партия плащала пари на ръка
04.06.2014 ГЕРБ с нов вот на недоверие, този път в сектор "Финанси"
04.06.2014 Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България
02.06.2014 Борисов за Орешарски: Даже и двойка не мога да му дам
Още новини от Новини от Варна:
Задържаха съдийка, буйствала в районно управление във Варна
Лошо му се пише на наркодилър продавал дрога във Варна
Безплатни консултации във Варна за хора със сърдечно-съдови забол...
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).