Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ДПС кадрите във Варна масово сдават постове
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 28.10.2009Коментари (0)2293
© Varna24.bg
Една политическа новина обикаля из Варна от няколко дни. Смяната на кадри на ДПС на ключови позиции във Варна. Рокадите по високите етажи на властта продължават и заедно с тях вървят и промените сред местни шефове на регионални дирекции във Варна, които си тръгват един след друг. И всичките те са свързани с ДПС.

Пръв с поста си още през август се раздели шефът на Областната дирекция "Земеделие" инж. Георги Балтаджиев, който беше освободен. Последва го директорът на Регионалната дирекция по горите Емануил Димитров. Той напусна поста си по собствена воля в последния работен ден на миналата седмица, казаха от дирекцията. Димитров сам подал оставката си в Агенцията по горите и тя моментално била приета. Освободеното шефско място на Димитров е заето засега от изпълняващия длъжността негов досегашен заместник Любомир Кузов.

Досега той отговаряше за ловните стопанства. Другият зам.-директор Стоян Саров запазва поста си. В началото на месеца шефът на контролното звено на aгенцията по рибарство и аквакултури във Варна Бейхан Хасанов бе сменен от Димитър Пасев. Преди да заеме за пореден път шефското място, Пасев беше главен инспектор в звеното. Той работи в агенцията от 17 години. Пасев оглавяваше местното звено на агенцията преди Бейхан Хасанов и стана известен с това, че два пъти осъди ИАРА за незаконно уволнение и бе върнат на работа. Той обаче също бе сменен и в момента агенцията е с временно изпълняващ длъжността директор - Ивелина Бикарска. Предстои да бъде проведен конкурс.

Хасанов стана печално известен с това че според един от докладите на КОМДОС е бил агент на Държавна сигурност. В архивите на ДС Бейхан Неджми Хасанов е бил записан под псевдонима Иво. Бил е вербуван на 14 август 1987 г. от служителя на МВР - Варна, Георги Бялколев. Регистриран е като агент 11 дни по-късно. Графата "снемане от действащ оперативен отчет" срещу името на Хасанов обаче е празна. Бейхан Хасанов бе общински съветник през изминалия мандат. На последните местни избори обаче той не успя да попадне сред новите местни депутати.

Следващият, чийто стол сериозно се клати е шефът на РИОСВ Синан Мехмед. Неговата смяна се подготвя усилено вече от месец. В момента според запознати той е в отпуска в очакване да му бъде връчена заповедта. Според местни гербери забележките по работата на Мехмед и молбата за смяната му е "депозирана" в министерството на Нона Карджова още преди месец. Логично е да бъде сменен, при положение, че не си върши работата както трябва, коментира варненския губернатор и организационен секретар на ГЕРБ Данчо Симеонов. Той потвърди, че управляваща партия във Варна има готови хора в банката си кадри за поста и очаква да ги реализира. Не виждам нищо лошо в това, допълни Симеонов. Според слуховете за поста вече загрява Миряна Ботева, бивша шефка на екоинспекцията в Русе и кадър на жълтата партия. Наясно сме, че готвят смяната му, и сме против такива самоцелни акции, коментира общинския шеф на ДПС Янко Станев. Той беше категоричен, че политическите уволнения са неуместни, а още по-неуместни са политическите назначения. Според Станев бил отличен шеф на екоинспекцията заради много свършена работа покрай ОУП Варна. Всяка власт прави едно и също, въпроса е дали това ще се отрази добре на управлението на институциите, коментира още Станев.

Назначението на Синан Мехмед ( корабен механик, бивш лидер на младежкото ДПС и кандидат за областен председател на ДПС) бе съпроводено със спорното уволнение на Теодора Караиванова, без да бъде посочена конкретна причина. Според запознати тогава е трябвало Мехмед спешно да бъде овъзмезден заради оттеглянето си от надпреварата за областен лидер на ДПС. Дотогавашната шефка Теодора Караиванова от НДСВ бе отстранена от поста си с 2 мотива. От пресцентъра на МОСВ обясниха, че решението е предизвикано от конфликт на интереси - семеен бизнес, несъвместим със заемания от нея пост. Втората причина според ековедомството е лошата работа на Караиванова в екип.

Източник: chernomore.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: