ДПС ще иска узаконяване на "Максуда“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (30)
14:25 / 05.01.2012
7759
Недопустимо е да се иска събарянето на всички къщи в циганската махала "Максуда", заяви временният лидер на варненската организация на ДПС Ведат Сакълъ. Той съобщи, че партията иска да разговаря с ръководството на общината по проблема с незаконните постройки не само там, а и в други части на града. "Не е само "Максуда", незаконни къщи има и в "Аспарухово", в махалата във "Владиславово", а също и в район "Младост", призна Сакълъ. По негово мнение към отделните случаи на незаконно строителство трябва да има различен подход и където е възможно, да се премине към узаконяване на постройките. Сакълъ коментира, че според него това е разумното решение на един от най-старите и сериозни проблеми на града. Лидерът на ДПС - Варна, заяви, че по твърдения на част от живеещите в "Максуда", а и в другите цигански махали, много от тях плащали данъци. "Ако пък не плащат, това е проблем на общината защо не им ги събира", добави той.

Ведат Сакълъ каза също, че политиката на местната организация на ДПС вече няма да предлага готови решения, а да ги търси диалог с избирателите си. Той твърдо заяви, че ще работи за разширяването на партията с представители на различни етноси и за увеличаване броя на структурите й във Варна. "Вратите ни са отворени за всеки човек с демократични възгледи", декларира Сакълъ. По негови думи свиването на ДПС в границите на твърдото й ядро би било политическо самоубийство, а изборите доказали, че страната ни има нужда от такава партия като противовес на омразата, която най-лесно набирала избиратели.

Временният лидер на ДПС, който ще ръководи структурата до общинската партийна конференция през лятото или есента, смята да попречи на предишния общински председател д-р Янко Станев да ръководи групата общински съветници еднолично. Ведат Сакълъ заяви, че ще търси контакт с местните избраници на ДПС и се надява те да се съобразяват с политиката на партията. Той коментира, че е нелогично представители на една опозиционна партия да са част от мнозинството на ГЕРБ на местно ниво. Лидерът на ДПС - Варна, определи като нон-сенс факта, че Янко Станев е човекът, който прави бюджета на общината в такава ситуация и ще говори с него и останалите съветници за оттеглянето му от шефския пост в общинската финансова комисия. На журналистически въпрос дали е възможно, ако бившият общински шеф на ДПС откаже да го направи, да бъде изключен, Сакълъ отговори: "Нека не изпреварваме събитията."

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).