Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ДПС ще иска узаконяване на "Максуда“
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 05.01.2012Коментари (30)7670
© Impact Press Group
Недопустимо е да се иска събарянето на всички къщи в циганската махала "Максуда", заяви временният лидер на варненската организация на ДПС Ведат Сакълъ. Той съобщи, че партията иска да разговаря с ръководството на общината по проблема с незаконните постройки не само там, а и в други части на града. "Не е само "Максуда", незаконни къщи има и в "Аспарухово", в махалата във "Владиславово", а също и в район "Младост", призна Сакълъ. По негово мнение към отделните случаи на незаконно строителство трябва да има различен подход и където е възможно, да се премине към узаконяване на постройките. Сакълъ коментира, че според него това е разумното решение на един от най-старите и сериозни проблеми на града. Лидерът на ДПС - Варна, заяви, че по твърдения на част от живеещите в "Максуда", а и в другите цигански махали, много от тях плащали данъци. "Ако пък не плащат, това е проблем на общината защо не им ги събира", добави той.

Ведат Сакълъ каза също, че политиката на местната организация на ДПС вече няма да предлага готови решения, а да ги търси диалог с избирателите си. Той твърдо заяви, че ще работи за разширяването на партията с представители на различни етноси и за увеличаване броя на структурите й във Варна. "Вратите ни са отворени за всеки човек с демократични възгледи", декларира Сакълъ. По негови думи свиването на ДПС в границите на твърдото й ядро би било политическо самоубийство, а изборите доказали, че страната ни има нужда от такава партия като противовес на омразата, която най-лесно набирала избиратели.

Временният лидер на ДПС, който ще ръководи структурата до общинската партийна конференция през лятото или есента, смята да попречи на предишния общински председател д-р Янко Станев да ръководи групата общински съветници еднолично. Ведат Сакълъ заяви, че ще търси контакт с местните избраници на ДПС и се надява те да се съобразяват с политиката на партията. Той коментира, че е нелогично представители на една опозиционна партия да са част от мнозинството на ГЕРБ на местно ниво. Лидерът на ДПС - Варна, определи като нон-сенс факта, че Янко Станев е човекът, който прави бюджета на общината в такава ситуация и ще говори с него и останалите съветници за оттеглянето му от шефския пост в общинската финансова комисия. На журналистически въпрос дали е възможно, ако бившият общински шеф на ДПС откаже да го направи, да бъде изключен, Сакълъ отговори: "Нека не изпреварваме събитията."

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Angel Stamenov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: