Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дадоха ход на следствието срещу Венцислав, обвинен в убийство и изнасилване на свой познат
Автор: Стоян Маджиров 16:47 / 29.05.2019Коментари (0)3517
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие срещу 37-годишният Венцислав А. обвинен за убийство, както и за действия на полово удовлетворение чрез употреба на сила. Според обвинението убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Според обвинителният акт, Венцислав и жертвата му – 35-годишният Явор С. преди години били съседи. След като майката на Явор починала, той започнал да води скитнически живот, тъй като имотът в който живеел бил отнет от банка. От декември 2017 г. той заживял в дома на Венцислав.

На разпоредителното заседание защитата на подсъдимия поиска делото да бъде гледано по общия ред, като даде съгласие да не се провежда разпит на всички свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата непосредствено да се ползва съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство.

Окръжна прокуратура – Варна поиска от съда делото да бъде гледано при закрити врати, с мотива че очаква при разпит на част от свидетелите да бъдат разгласени факти от техния интимен живот. Адвокатът на Венцислав А. посочи, че остава на съда да реши, дали делото да бъде разглеждано при закрити врати.

На разпоредителното заседание се яви и сестрата на убития мъж, която поиска от съда да бъде конституирана като граждански ищец и частен обвинител и предяви иск за претърпени неимуществени вреди в размер на 500 000 лв.

Припомняме хронологията на обвинението. На 13.02.2018г. вечерта възникнал конфликт в апартамента на подсъдимия и неговата приятелка, повод за който било присъствието на Явор. Раздразнен от това, Венцислав А. започнал да нанасял удари с ритници, юмруци и дървена тояга по тялото на Явор. Според държавното обвинение побоят се отличавал с особена жестокост и бруталност. Подсъдимият се възползвал от безпомощното състояние на жертвата си след побоя и извършил действия на полово удовлетворение с употреба на сила. След това изхвърлил Явор от дома си, като захвърлил тялото му до блока си.

На 14 февруари 2018 г. преди обяд случаен минувач забелязал тялото на мъж и след като го разпознал, се обадил на тел. 112. Екипът на спешна помощ констатирал смъртта на пребития Явор.

Престъплението, в което е обвинен Венцислав А. е тежко по смисъла на закона, като НК предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Петчленният състав на Варненски окръжен съд намери, че не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство срещу Венцислав А., както и делото да бъде разгледано при закрити врати. Съдът посочи, че искането на прокуратурата може да бъде уважено за конкретни свидетели, които ще бъдат разпитани в хода на съдебното следствие. Сестрата на убития мъж беше конституирана като граждански ищец и частен обвинител по делото.

Следващато съдебно заседание е насрочено за 24 юни 2019г.



Още по темата: общо новини по темата: 14
24.01.2020 »
31.10.2019 »
30.10.2019 »
30.10.2019 »
02.05.2019 »
05.02.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: