Дадоха имена на улици във Варна, преименуваха други

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:06 / 27.11.2018
7015
Членовете на ПК "Култура и духовно развитие“ разгледаха също предложения за именуване и преименуване на улици в града. Те дадоха съгласието си улица в селищно образувание "Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата“ да носи името на Веселина Цанкова – поетеса и дългогодишна журналистка, с голям принос към културата на Варна. Тя е основател на Сдружението на писателите в морския град, била е и негов председател. Работила е в Радио Варна, вестниците "Народно дело“, "Черно море“ и КИЛ – най-стария литературен вестник в България.

Съветниците решиха също улица в кв. "Младост“, която досега се е казвала "Иван Панайотов Церов“, да носи името на революционера Васил Чекаларов. Промяната се прави заради дублиране на имена, тъй като улица "Иван Церов“ има и на "Траката“.

Дадено бе съгласие ул. "Азалия“ да бъде преименувана на ул. "Прилеп“. Според вносителите на предложението въпросната улица е естествено продължение на ул. "Прилеп“, над бул. "Хр. Смирненски“ в посока с. Каменар, и е разумно да е със същото наименование до граничните черти на Варна.

В дневния ред бе включено също искане част от улица "Федот Попов“ в СО "Ален Мак“ да бъде прекръстена в ул. "Равин Елиезер Ицхак Папо“, но то не получи одобрението на общинските съветници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).