Дамски организации от Варна предлагат законодателни инициативи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:39 / 21.03.2018
2124
Няколко законодателни инициативи предложиха представители на дамски организации по време на среща с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева във Варна. Срещата се състоя по инициатива на кмета Иван Портних и в нея участваха представители на Асоциация "Да съхраним жената“, Зонта клуб, Inner Wheel Club. На разговорите присъстваха още областният управител Стоян Пасев и депутатът Емилия Милкова.

"Ние приветстваме приемане на Закона за доброволчеството. Във взаимоотношения с наши партньори от Европа сме установили, че този закон действа много мобилизационно, не само за младежите, но и за възрастните хора, които са едни от най-солидните доброволци", заяви по време на срещата председателят на Асоциация "Да съхраним жената" Йорданка Ненчева. Тя посочи още, че е организацията предлага и настоява да се приеме Закон за възрастните хора. Работим с юристи, дали сме препоръки към Министерски съвет и правните комисии. Това е един социален закон, персонален за определена категория от населението, която е крайно незащитена, допълни Ненчева.

Дамите поискаха още промени в Закона за закрила на детето. Според тях трябвало да се работи в посока да не се отнемат автоматично деца от семействата им и да се настаняват в приемни семейства, особено в случаи, когато единият родител почине.

"Благодаря Ви за това, което правите", обърна се Цвета Караянчева към дамите от сдруженията. "Хубаво е, че сте обединени, че сте заедно и е достойно за възхищение това, което успявате да направите в полза на обществото чрез подкрепа за най-уязвимите наши съграждани", подчерта тя. Председателят на Народното събрание се ангажира да отнесе въпросите на представителките на неправителствения сектор към народните представители от ресорните парламентарни комисии, както и чрез кмета Иван Портних да върне информация към дамските организации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).