Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дан-Николае Фироиу, "Пуко Енд Пука Ейджънси": Нагнетиха манипулативно предизборно напрежение с ограждането на Кривото дърво
Автор: Екип Varna24.bg 13:50 / 01.04.2021Коментари (10)5028
Архив
Дни след напрежението с ограждането на Кривото дърво в Морската градина на Варна, с Varna24.bg се свърза Дан-Николае Фироиу, управляващ партньор на фирма "Пуко Енд Пука Ейджънси" ООД.

Той настоя да разясни как се е стигнало до това нагнетяване на напрежение, което според него е умишлено и манипулативно, с цел извличане на предизборни дивиденти на гърба на фирмата. 

"Никога не сме имали намерение да правим посещението на дървото платено за децата. Това явно е някаква стратегия на общинската съветничка от Да, България Стела Николова и Татяна Кристи да популяризират това чрез лъжи към обществото, да бъдат толкова импулсивни, че без да вземат мнението, нито нашето, нито на общината, да изразяват такива имагинерни твърдения.

Наложи се точно за два часа да оградим цялата територия, включително площта около дървото по технически причини, с цел превенция, за обезопасяване на площадката, докато се извършва товарно-разтоварна дейност на материали, които ще послужат после за изложбата. Ограждането бе за да нямат достъп децата до пирони и други опасни материали. Трябваше да гарантираме безопасността на децата, тъй като можеха да се спънат, паднат и наранят, а ние няма как да го допуснем.  

Ние по своя инициатива отворихме достъпа до дървото в момента, в който приключихме тези дейности.

Въпреки това Стела Николова и Татяна Кристи си позволяват във фейсбук и социалните мрежи да ни наричат мутри и мафия, като вадят политически девиденти на наш гръб. Двете "дами" са използвали именно тези два часа, за да манипулират общественото мнение. Очевидно злоупотребят със социалните мрежи, за да настройват обществото за определени техни лични политически цели.

Мога да ви уверя, че за последните 8-9 години работихме с толкова много държавни институции и никога не сме си позволили да искаме средства от тях за нашата дейност, което използваме като мотив, че искаме да сме независими от политиката и администрацията.

Ние направихме абсолютно всичко по законен ред да съгласуваме събитието, имам всички надлежни разрешителни от Община Варна да ползваме тази територия за разполагането на изложбата с дракони, като изрично в съгласувателно писмо е упоменато, че по никакъв начин няма да ограждаме дървото и да отнемаме любимата зона на децата.

Две поредни години сме гостували във Варна. До момента не сме имали никакви проблеми, всеки беше щастлив от нашето гостуване. Община Варна беше добре настроена, гражданите и туристите на града бяха доволни.  

Идеята да променим локацията на изложбата, която две години бе на поляната около Пантеона, бе с цел да да бъде улеснен контрола за спазване на противоепидемичните мерки. Влизайки в Морската градина през Детския кът, след него има детска площадка и като продължение на тази зона е логично под алеята да бъде изложбата с драконите. Това трябваше да е естествено продължение на игровата зона за деца.

През 2018 г., когато правихме пак изложба, имахме случаи на кражби от обекта. Това е другият ни мотив тази година драконите да бъдат разположени в зона, където има активно видеонаблюдение. На Пантеона няма такова.  Изложбата има голяма материална стойност. Във връзка с тези две неща, абсолютно логично е Община Варна да ни позволи да се позиционираме на този терен.

След тази агресивна атака в социалните мрежи от тези две лица от Да, България, които дезинформираха обществеността и урониха престижа ни, аз съм подготвил писмо до лидера на Демократична България, чийто членове са тези представителки, за да му обясня, че трябва да възпре тези хора и методите на политическа демагогия, с които работят.

Изпращаме писмо и до министъра на културата Боил Банов да ни подкрепят в становището, че култура и политика не трябва да се смесват. Ще сезираме за случая министър-председателя на България Бойко Борисов и президента Румен Радев. Писмо ще бъде изпратено и до Културния департамент на Европейската комисия. Ще информираме всички институции, че тази политическа партия използва културно мероприятие като своя стратегия за извличане на политически дивиденти", коментира за медията ни Дан-Николае Фироиу, управляващ партньор на фирма "Пуко Енд Пука Ейджънси" ООД .

Той уточни още, че общинската съветничка от Демократична България Стела Николова, е публикува самото съгласувателно писмо в личния си профил. На него ясно се вижда, че фирмата е декларирала, че по никакъв повод и начин няма да огражда Кривото дърво, а разрешението касае тревната площ до него. Това само по себе си означава, че дървото не е в частта, където ще има платен вход.

"Стела Николова и Татяна Кристи много добре знаеха за това и въпреки това подведоха обществеността и нагнетиха напрежение за това, че достъпът до любимото дърво ще бъде платен. Това е манипулация, това е дезинформация, разпространение на фалшиви новини, това е откровена лъжа. Двете "дами“ стигнаха до там, че бяха организирали дечица, които да бутат оградата, да блъскат по нея и ги е накарала да крещят: "Не на изложбата!“

По повод на информацията, че фирмата ни била свързана фирма с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, това също е абсолютна лъжа. Стела Николова е публикувала и това в публичното пространство. Имейла на дружеството ни идва от техническа грешка на деловодството на общината при въвеждането от бланката с разрешението от Министерство на здравеопазването, откъдето имаме писмо, че не попадаме в забраните предвид епидемиологичната обстановка и можем да осъществим изложбата.

Обичам Варна, тук живея през половината време от годината, вече 4 години. Моята дъщеря също е голям почитател на Кривото дърво. Каква е логиката да работим против обществения интерес, това е антиреклама за нас. Нашият продукт е насочен към деца и семейства. Как бих си позволил да направя нещо против интересите на тази група, които са нашите клиенти.

Аз плащам данъци тук, аз съм част от това общество. До този момент никога не съм виждал толкова лош демагогски политически подход. Преди години се подсмихвахме на стратегията на Тръмп, сега тук този модел стана част от маркетинговата политическа кампания. 

Веднага, след като получихме обаждане от Община Варна, че трябва да премахнем всички ограждения, ние организирахме демонтажа и в понеделник сутринта вече нямаше нищо. Изпълняваме всички инструкции, за да няма напрежение.

Предстоят нови разговори с Община Варна, силно се надявам да срещнем тяхната подкрепа в името на децата. В това кризисно време, смятам, че ние можем да допринесем за един по-атрактивен летен сезон. Затова ще търсим максимално доброто решение за Варна. Със сигурност ще се съобразим с общественото мнение относно мястото на изложбата", допълни Дан-Николае Фироиу.

Той подчерта още, че фирма Пуко Енд Пука Ейджънси" ООД е една от най-големите компании, които се занимават с културни мероприятия в България, и са от  2013 г. на пазара. Фирмата представя България по целия свят със събитията си. Фирмата прави изложби не само във Варна, но и в още над 15 общини. Освен това през последната година работи на международно ниво с повече от 6 държави като Саудитска Арабия, Украйна, Полша, Латвия, Израел и са доказан лидер в тази индустрия. 

Ето и писмото, изпратено до председателя на ПП "Демократична България" Христо Иванов:

"Във всяка държава с демократични ценности има разделение между култура и политика. Културните събития и семейните забавления не могат да се използват като част от политическа програма в предизборната стратегия. За съжаление, в изминалия уикенд нашата компания стана жертва на подобни злоупотреби от страна на членовете на партията "Да България", от двамата членове “Стела Николова" и "Татяна Кристи". Нашият работен екип във Варна е бил малтретиран вербално от членове на представляваната от Вас партия. Те са създали видеоклипове и са споделяли публикации в социалните медии, разпространявайки невярна информация.

Ваш член, в лицето на "Татяна Кристи“, отправи обвинения към компанията ни, че е част от "Мутрите и Mафията“ в България и че сме свързани с управляващата партия ГЕРБ (вижте приложената снимка). Това обвинение е невярно и абсолютно безпочвено. Въпреки това, тези публични "изявления“ се ползват за предизборни лозунги и подвеждаща информация по време на избори, за да се "спечели гласа“ на повече граждани.

Жалко е, че културно-образователна изложба, която е реализирана изключително успешно в Израел, Саудитска Арабия, Украйна, Полша и в последните три месеца – в столицата на България, беше използвана за предизборни цели и политическа демагогия във Варна. До момента не сме имали подобен проблем в нито една държава, в която сме работили. В София проведохме тази изложба в продължение на 3 месеца без никави проблеми.

Нашата компания няма политическа принадлежност - както в България, така и в нито една от страните, в които оперираме. Нашата компания представя гордо България по целия свят с уникални образователни и развлекателни проекти, насочени към семейства и деца и е спечелила уважението и подкрепата на редица международни институции и организации извън пределите на страната. Сред клиентите ни ще откриете Формула 1 Гран При на Русия и Бахрейн, Министерството на развлекателните дейности на Саудитска Арабия, Руското министерство на културата, Полската национална академия на науките и един от най-големите търговски центрове в световен мащаб.

Културната и развлекателната индустрия са част от секторите отчитащи най-големи финансови загуби в резултат на епидемията от коронавирус. Нашата компания е претърпяла загуби от над 2,4 милиона лева през 2020 г. в отказани гостувания, поради световната пандемия. В тази изключително предизвикателна ситуация нашата компания не е получавала от българските институции или от българското министерство на културата средства или субсидии, насочени към предприятия, засегнати от пандемията от коронавирус, които държавата предлага. Напротив, именно в това затруднено положение нашата компания продължава да се бори, да осигурява работа на лица, заети в нашите сектори и да плаща данъци към държавата. Силно вярваме в независимостта на нашата компания и че средствата, предоставяни на държавно ниво, могат да се използват за по-добри цели в подкрепа на българската култура. Използването на каквито и да било културни събития като пропагандна стратегия от която и да е политическа партия в България съставлява омаловажаване на изкуството и носи опасност за свободното изразяването на всеки артист, културно движение или събитие. Редно е членовете на "Да България“ да спрат веднага с подетата кампания от изминалия уикенд и да покажат, че подобни активности като изложбата ни, нямат място в предизборни пропагандни лозунги.

Ако безпочвените атаки към събитието ни продължат, ние няма да се поколебаем да започнем ПР кампания в цялата страна, в която да поискаме прекратяване на намесата от страна на Вашите членове и да покажем пред медиите отправените към нас обвинения с насрещни доказателства, опровергаващи всички техни твърдения.

Изпращаме писмо до Министерство на културата, както и до отдела за култура към Европейския съюз, за да ги информираме за случая. Гореспоменатите членове на "Да България“ ще получат изрична покана за прекратяване на действията от тяхна страна, тъй като разпространяваната от тях информация вреди на имиджа и дейността на компанията ни, но и поставя под съмнение нашите ценности.

Моля ви, в качеството си на председател на партийната организация, да обясните на вашите представители, че има граници между политиката и културата. Спекулирането с културни и семейни мероприятия, като част от дневния ред на политическа партия, е опасен прецедент за свободата на изразяване на всеки артист, културно движение или събитие в България.

С уважение,

Дан-Николае Фироиу

Управляващ партньор

Пуко Енд Пука Ейджънси ООД








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.04.2021 г.
Aнонимен
на 02.04.2021 г.
0
 
 
Не е нужна подобна "култура" на гражданите на Варна. Още по-малко пък в морската градина. Във Ватна има циркова площадка, има и "лунапарк" с автомивка на морска гара. Там ще паснат най-добре идейно и културно вашите дракони.
Aнонимен
на 01.04.2021 г.
0
 
 
И двете дами са безпартийни ???? https://www.facebook.com/stelanikolova.demokrati.b
g/ https://www.facebook.com/tatiana.christy
Aнонимен
на 01.04.2021 г.
0
 
 
И двете дами са безпартийни, между другото и това, че защитават посегателствата срещу Морската градина не ги прави нищо повече от будни граждани.
Aнонимен
на 01.04.2021 г.
0
 
 
Двете дами не се спират с политическите си инсинуации.
Aнонимен
на 01.04.2021 г.
0
 
 
Хахаха, шъ са гътна! Ми като е всичко точно да не беха ги гониле. Или онез просто да си бяха продължили по план. Тя общината редовно толерира всякакви нарушения. Баахти бъзльовците!
Aнонимен
на 01.04.2021 г.
0
 
 
Силно се надявам изложбата да се състои :)
Aнонимен
на 01.04.2021 г.
0
 
 
Оправдания като на Портних и останалата герберска паплач за тръбата с екскрементите в морето...
Aнонимен
на 01.04.2021 г.
0
 
 
Тия двете са толкова нагли и лъжливи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: