Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Данъчни иззеха оборота на варненско заведение
Автор: Екип Varna24.bg 10:29 / 01.09.2014Коментари (0)770
© Монитор
Служители на Националната агенция по приходите във Варна иззеха оборота на заведението ни, жалваха се кръчмари след акция на данъчните по крайбрежните капанчета на плажа във Варна.

На 29 август около 22,30 часа проверяващите влезли в "Палм Бийч" и засекли всички каси и платения вход. След това изчакали до 2,30 часа и отново направили справка на целия оборот, след което го иззели с протокол. Основанието било, че фирмата, която управлява търговския обект, има неразплатени задължения към държавата. Иззетата сума е била над 2000 лева.

Заведението останало без средства, с които да се разплати с гостуващия изпълнител, както и да даде заплати на персонала, режийни и за последващото зареждане, жалват се от нощното заведение. След първоначалния шок управителят се свързвал с представител на Сдружението на заведенията в България за Варна, за да му обясни ситуацията и да потърси съдействие.

Данъчните обаче са действали според закона и не са превишили правата си. Въпреки това в свое изявление по случая от Сдружението на заведенията посочват: "Естествено във всеки от нас остава въпросът какъв е този закон, който поставя на първо място нуждата на държавата от пари, пред всичко останало? Докога ще се продължава с мачкането на малкия и средния бизнес в България с един узаконен държавен рекет от всички инстанции?"

Прависти коментираха казуса, като препоръчаха на жалващите се да прочетат закона за вземанията, според който на първо място е държавата, а после се удовлетворяват други кредитори и най-накрая са хонорари или заплатите на работниците. Ако някой има претенции, да се сърди на Народното събрание, че е приело такъв закон, коментират още вещите в правната материя.

Според данъчните много от чалготеките по морето се опитват да живеят на вересия, като в случая не плащат задълженията си към държавата. Те уточниха също, че не са взели заплатите на работниците, а само парите, които шефовете им дължат на държавата, т.е. на всички нас.

"Сезонът свършва, а те нямали пари... при такъв оборот да го обясняват на други!", категорични са още служителите по вземанията.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Гергьовден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: