Данъчни иззеха оборота на варненско заведение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:29 / 01.09.2014
772
Служители на Националната агенция по приходите във Варна иззеха оборота на заведението ни, жалваха се кръчмари след акция на данъчните по крайбрежните капанчета на плажа във Варна.

На 29 август около 22,30 часа проверяващите влезли в "Палм Бийч" и засекли всички каси и платения вход. След това изчакали до 2,30 часа и отново направили справка на целия оборот, след което го иззели с протокол. Основанието било, че фирмата, която управлява търговския обект, има неразплатени задължения към държавата. Иззетата сума е била над 2000 лева.

Заведението останало без средства, с които да се разплати с гостуващия изпълнител, както и да даде заплати на персонала, режийни и за последващото зареждане, жалват се от нощното заведение. След първоначалния шок управителят се свързвал с представител на Сдружението на заведенията в България за Варна, за да му обясни ситуацията и да потърси съдействие.

Данъчните обаче са действали според закона и не са превишили правата си. Въпреки това в свое изявление по случая от Сдружението на заведенията посочват: "Естествено във всеки от нас остава въпросът какъв е този закон, който поставя на първо място нуждата на държавата от пари, пред всичко останало? Докога ще се продължава с мачкането на малкия и средния бизнес в България с един узаконен държавен рекет от всички инстанции?"

Прависти коментираха казуса, като препоръчаха на жалващите се да прочетат закона за вземанията, според който на първо място е държавата, а после се удовлетворяват други кредитори и най-накрая са хонорари или заплатите на работниците. Ако някой има претенции, да се сърди на Народното събрание, че е приело такъв закон, коментират още вещите в правната материя.

Според данъчните много от чалготеките по морето се опитват да живеят на вересия, като в случая не плащат задълженията си към държавата. Те уточниха също, че не са взели заплатите на работниците, а само парите, които шефовете им дължат на държавата, т.е. на всички нас.

"Сезонът свършва, а те нямали пари... при такъв оборот да го обясняват на други!", категорични са още служителите по вземанията.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).