Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Данъчни престъпници на съд във Варна, делото срещу тях е цели 16 тома
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 16.09.2016Коментари (0)2193
© Varna24.bg
Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу Димитър Д., Красен Ж., Пламен А., Кирил Ж., Евгени А. и Верония Ст. за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, извършени в съучастие, като потвърдили неистина в подадена данъчна декларация и приспадане на неследващ се данъчен кредит.

Срещу Димитър Д., Красен Ж., Пламен А. и Кирил Ж. Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение и за извършване на финансова операция или сделка с имущество в особено големи размери, придобито чрез престъпление, като случаят е особено тежък . До момента щетите от престъпната схема в размер на 841 000 лева не са възстановени.

През 2012 год. подсъдимите Димитър Д., Красен Ж., Пламен А. и Кирил Ж. купували зърно - пшеница, царевица, слънчоглед и ечемик, от различни дребни производители от цялата страна без документи и на цена без ДДС. Краен получател на зърното било голямо търговско дружество. За да създадат документи за произход на стоката, както и за да ползват данъчен кредит, подсъдимите използвали верига от търговски дружества, регистрирани на лица под запрещение или социално слаби. Собствениците на тези дружества - хора с биполярно афективно разстройство, упълномощавали свои представители, които извършвали регистрация на дружествата по ДДС и откривали банкови сметки на фирмите. Количествата зърно преминавало само документално през тези дружества, като реални сделки не са извършвани.

Една от фирмите - на подсъдимия Евгени А. от село Медковец, Монтана, била с история като зърнопроизводител. Фирмата задлъжняла към друго дружество и управителят и собственикът й Евгени А. се съгласил да участва в схемата с източване на ДДС. Той е петият подсъдим по делото с едно обвинение за неплащане на данъчни задължения в размер на 103 943 лева и приспаднат ДДС в същия размер.

Престъпната си дейност шестимата, сред които и Верония Ст. като управител и съсобственик на фирма, регистрирана на психично болен човек, успели само за няколко дни през август и октомври 2012 год. да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения в различни размери.

Делото срещу шестимата подсъдими е 16 тома. Димитър Д. ще отговаря за извършени от него четири престъпления, Красен Ж. - за пет, Пламен А. и Кирил Ж.са с по три престъпления, а Евгени А. и Верония Ст. - по едно обвинение за избягване на установяването и плащане на данъчни задължения, също в особено големи размери.

Предстои насрочване на делото за разглеждане във Варненския окръжен съд. Само Евгени А. и Верония Ст. са неосъждани до момента. Другите подсъдими са осъждани, а двама от тях са реабилитирани по право.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: