Данъчните погнаха с "тайни клиенти" търговците на риба на Никулден, глобиха трима

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:58 / 07.12.2018
2567
Засилен контрол на търговци на едро на риба и рибни магазини извършиха инспекторите от "Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна на Никулден. Фискалните агенти са следили за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

Проверките са стартирали на 5 декември в рибната борса на Кооперативния пазар в града. Инспекторите са осъществили контрол на 13 търговци на риба и рибни продукти в обекти на борсата. По време на проверките данъчните са  съставили 3  акта за установяване на административно нарушение. При извършване на контролни покупки в два от обектите на "тайните клиенти“ не са издадени касови бележки за закупената стока. На собствениците са съставени актове, като предстои издаването на заповеди за запечатване на тези обекти за срок до 30 дни.  На друг търговец на рибната борса е съставен акт за разлика в касовата наличност и отразените покупки на фискалното устройство. Контролът на продажбата на риба е продължил и на самия Никулден, като обходни патрули от "Фискален контрол“ са посетили и наблюдавали отчитането на продажбите на риба и рибни продукти в 28 търговски обекта в морската столица.

Проверки на търговците на риба данъчните инспектори са извършили и в Разград, Търговище и Шумен, където са проверили 12 търговски обекта и са съставили един акт за административно нарушение-разлика в касовата наличност.

В Русе  фискалните агенти са проверили 9 рибарски магазина и са констатирали 6 нарушения при отчитане на продажбите. В 5 пет от обектите са съставени актове за разлика в касовата наличност. На друг русенски търговец на риба е съставен акт за неиздаване на касова бележка, като предстои обектът да бъде запечатан за срок до 30 дни.

От НАП Варна съобщават още, че присъствие на данъчни ще има  в дискотеки и  ресторанти, в които студенти празнуват 8 декември. Инспекторите ще следят за това, отчитат ли заведенията приходите от вход и  реалните обороти. Освен това данъчните ще извършват контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили  ли са техните собственици задълженията си към НАП.

Проверките на данъчните ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници. Сигнали за укриване на обороти и други данъчни нарушения гражданите могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
21.11.2019 Инспектори от ИАРА във Варна с активни проверки по рибните тържища за
Никулден
06.12.2018 С молебен за здраве и военен ритуал Варна отбеляза Никулден
06.12.2018 Никулден е!
04.12.2018 Търговци на риба от Варна: Няма скок в цените за Никулден и
празниците
04.12.2018 Варненските инспектори започнаха извънредните проверки на рибните борси
03.12.2018 От днес тръгват проверки по рибните борси за Никулден
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).