Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Данъчните проверки по Черноморието стават всекидневни
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 18.08.2010Коментари (0)463
© Varna24.bg
Данъчните проверки, които се извършват по Черноморските курорти стават ежедневни, заради повсеместните нарушения и укрити обороти, които инспекторите на НАП установиха в последните два уикенда. Нарушенията са докладвани на вицепремиера Дянков и министър-председателя Борисов, в резултат на което е взето решението проверките да се провеждат всеки ден. Един от собствениците на дискотека в Слънчев бряг, който участва в управлението на 16 фирми, дължи близо 1,5 млн. лв. за данъци и осигуровки, по тази причина всеки сезон дискотеката се стопанисва от ново търговско дружество, собственост на същото физическо лице. Изпълнителният директор на НАП вече е възложил ревизия на този човек, той ще отговаря солидарно с цялото си имущество за дълговете на фирмата. В хода на контролните действия станало ясно, че 4 от фирмите, които стопанисват развлекателни заведения на плажната ивица дори не са регистрирани по ДДС, тоест твърдят, че годишният им оборот е под 50 000 лв.

Търговските обекти, които продължават да извършват нарушения и след откритото данъчно наблюдение, ще бъдат запечатвани, допълват от НАП. Данъчните вече водят и регистър на луксозните автомобили, които всяка вечер паркират пред заведенията в курортните комплекси. Техните собственици ще бъдат проверени в софтуера на НАП за това дали имуществото им съответства на декларираните доходи, допълват от приходното ведомство.

Припомняме, че над милион и петстотин хиляди лева оборот регистрираха за два уикенда заведенията по Черноморието, подложени на открито данъчно наблюдение. Дискотека в Слънчев бряг отчете над 94 000 лв. приходи само за една вечер, след като проверяващите започнаха наблюдение на всеки касов апарат в заведението.Варненски нощен клуб започнал да отчита 14 пъти по-големи приходи във времето, когато е проверявана, съобщи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, който лично ръководи акцията в морската столица.

На фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, както и на техните собственици и управители, ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години. Според инспекторите на НАП данните, събрани при откритото наблюдение ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителния оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларарини приходи назад във времето.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: