Данъчните запечатаха център за спа процедури и увеселителен парк във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
15:51 / 10.07.2019
7656
С настъпването на активния летен сезон НАП засили контрола за спазване на данъчното и осигурителното законодателство по Северното Черноморие. В основната си част оперативните проверки се извършват от екипи на Главна дирекция "Фискален контрол“, като в проверките  се включиха и командировани служители от вътрешността на страната.

Контролът е денонощен и  се осъществява от органите по приходите чрез извършване на контролни покупки и съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти. Установените при проверките обороти от продажби се съпоставят с данните получени в НАП чрез дистанционната връзка на фискалните устройства. Под засилено дистанционно наблюдение и  физически контрол са поставени  високооборотни заведения за обществено хранене и дискотеки на територията на град Варна и курортните комплекси.

При извършване на контролна покупка в магазин за продажба на касови апарати и консумативи за тях в морската столица на "тайните клиенти“ от приходната агенция не е издадена касова бележка. За това нарушение на данъчния закон обектът е запечатан за срок от 14 дни. По време на проверките е установено, че център за спа процедури на Златни пясъци и увеселителен парк във Варна също нарушават  регистрирането и отчитането на продажбите чрез фискални устройства. И двата обекта са запечатани от варненските данъчни за срок от 14 дни. 

От НАП Варна отново напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.

През тази година в наблюдението за отчитане на приходи могат да се включат и жителите и гостите на Северното Черноморие. За тази цел е необходимо да са изтеглили на телефоните си мобилното приложение на НАП, което позволява сканиране на QR кода на всяка касова бележка и проверка за това дали е регистрирана на сървърите на приходната агенция.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg 

 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).