Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дариха модерен микроскоп за клиниката по неврохирургия в УМБАЛ “Св.Анна“
Автор: Екип Varna24.bg 16:32 / 30.11.2016Коментари (0)1077
©
Медицински университет - Варна внедри нов модерен операционен микроскоп за сложни неврохирургични интервенции в УМБАЛ "Св.Анна", като част от амбициозната си програма за издигане на здравеопазването във Варна на европейско ниво. 

"Лечебните заведения, които са клинични бази на МУ-Варна, трябва да отговарят на всички съвременни изисквания за модерна диагностика и лечение на пациенти, за обучение на студенти, докторанти и специализанти, за кариерното развитие и развитие на медицинската наука в тези структури.", каза ректорът проф. д-р Красимир Иванов по време на представянето на модерната апаратурата днес. 

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Анна"-Варна д-р Гален Шиваров благодари на проф. Иванов за революционната техника и заяви: "Ние трябва да сме отговорни и да мислим за бъдещото поколение лекари, които идват след нас." 

На срещата присъстваха още зам. кметът на Община Варна г-н Коста Базитов, председателят на борда на директорите на Окръжна болница д-р Николай Коларов и ръководителят на клиниката по неврохирургия проф. д-р Светослав Калевски.
Операционният микроскоп на немския лидер Carl Zeiss Meditec е предназначен за мултидисциплинарна употреба с основно приложение в неврохирургията - краниална и спинална хирургия. Той притежава изключителна гъвкавост, която гарантира възможно най-удобната поза за работа на оператора, позволявайки му да се съсредоточи единствено и само върху хирургичната интервенция. Апаратът притежава редица иновативни функции, подпомагащи неврохирурзите по време на оперативните интервенции, включително и възможност за достъп до задната черепна ямка. Максималното увеличение на работното поле позволява изключителна прецизност при животоспасяващи манипулации, каквито са неврохирургичните. 

Новият операционен микроскоп разполага с висококачествени апохроматични оптики, вградена вариоскопска система за непрекъснато фокусиране, както и с допълнителна окомплектовка, която дава възможност за работа на основен оператор и асистент. Основните функции на микроскопа се регулират чрез сензорен дисплей или програмируеми ръкохватки.

Изключително важно значение при обучението на студенти в МУ-Варна и специализанти в УМБАЛ "Св. Анна" е интегрираната система за наблюдение и документиране на оперативното поле, както и възможността за живо предаване върху 22-инчовия дисплей, който е част от микроскопа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: