Дариха модерен микроскоп за клиниката по неврохирургия в УМБАЛ “Св.Анна“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:32 / 30.11.2016
1100
Медицински университет - Варна внедри нов модерен операционен микроскоп за сложни неврохирургични интервенции в УМБАЛ "Св.Анна", като част от амбициозната си програма за издигане на здравеопазването във Варна на европейско ниво. 

"Лечебните заведения, които са клинични бази на МУ-Варна, трябва да отговарят на всички съвременни изисквания за модерна диагностика и лечение на пациенти, за обучение на студенти, докторанти и специализанти, за кариерното развитие и развитие на медицинската наука в тези структури.", каза ректорът проф. д-р Красимир Иванов по време на представянето на модерната апаратурата днес. 

Изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Анна"-Варна д-р Гален Шиваров благодари на проф. Иванов за революционната техника и заяви: "Ние трябва да сме отговорни и да мислим за бъдещото поколение лекари, които идват след нас." 

На срещата присъстваха още зам. кметът на Община Варна г-н Коста Базитов, председателят на борда на директорите на Окръжна болница д-р Николай Коларов и ръководителят на клиниката по неврохирургия проф. д-р Светослав Калевски.
Операционният микроскоп на немския лидер Carl Zeiss Meditec е предназначен за мултидисциплинарна употреба с основно приложение в неврохирургията - краниална и спинална хирургия. Той притежава изключителна гъвкавост, която гарантира възможно най-удобната поза за работа на оператора, позволявайки му да се съсредоточи единствено и само върху хирургичната интервенция. Апаратът притежава редица иновативни функции, подпомагащи неврохирурзите по време на оперативните интервенции, включително и възможност за достъп до задната черепна ямка. Максималното увеличение на работното поле позволява изключителна прецизност при животоспасяващи манипулации, каквито са неврохирургичните. 

Новият операционен микроскоп разполага с висококачествени апохроматични оптики, вградена вариоскопска система за непрекъснато фокусиране, както и с допълнителна окомплектовка, която дава възможност за работа на основен оператор и асистент. Основните функции на микроскопа се регулират чрез сензорен дисплей или програмируеми ръкохватки.

Изключително важно значение при обучението на студенти в МУ-Варна и специализанти в УМБАЛ "Св. Анна" е интегрираната система за наблюдение и документиране на оперативното поле, както и възможността за живо предаване върху 22-инчовия дисплей, който е част от микроскопа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).