Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дариха оборудване за над 30 000 лв. на Техническия университет във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:36 / 05.12.2016Коментари (0)993
©
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Шнайдер Електрик, глобалният специалист в енергийния мениджмънт и автоматизацията, направи дарение за над 30 000 лв. на Техническия университет - Варна. 

Компанията предостави на учебната лаборатория в катедра "Електроснабдяване и електрообзавеждане" ("ЕСЕО"), най-новите и съвременни решенияот продуктовата си гама. Сред тях са оборудване, хардуер и софтуерни продукти от най-висок клас, които реално се използват от специалистите в енергийния мениджмънт.

В учебната лаборатория е изградена цялостна система за енергиен мониторинг, както и Център за диспечерско управление и енергиен мениджмънт. Това превръща лабораторията ведна от най-модерните в страната със специализирано оборудванена нивото на световнопризнатите технически университети, с каквото малко учебните заведения в България разполагат. 

Така всички студенти, докторанти и преподаватели ще могат да извършват научни разработки в областта на енергийната ефективност и да повишават квалификацията си. 

"Предоставяйки оборудване на ТУ-Варна, ние инвестираме в бъдещето на студентите. Чрез възможността да работят с последно поколение апарати,хардуер и софтуер, те ще могат учейки се да използват системите за енергиен мениджмънт, което ги прави по-конкурентоспособни на трудовия пазар", каза по повод дарението Николай Найденов, Търговски директор направление "Проекти и крайни клиенти" в Шнайдер Електрик.

Реновираната с помощта на Шнайдер Електрик лаборатория ще помага на студенти и докторанти да прилагат наученото в областта на енергийния мениджмънт като:
създаване на методи и средства за икономия на електрическа енергия; повишаване на деждността на електроснабдяването; изграждане на интелигентни системи за наблюдение и контрол; разработване на ефективни постановки за автоматизирано управление; решаване на оптимизационни задачи в електроенергетиката.

Извършеното обновление обединява съществуващите лабораторни стендове в лабораторията "Електроснабдяване" в система за мониторинг и контрол. Основен функционален елемент на този център е PowerSCADA-система, която ще обедини основните енергийни звена на ТУ-Варна в една единна платформа за наблюдение, контрол и управление на различни енергетични процеси.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: