Дариха оборудване за над 30 000 лв. на Техническия университет във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:36 / 05.12.2016
1009
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Шнайдер Електрик, глобалният специалист в енергийния мениджмънт и автоматизацията, направи дарение за над 30 000 лв. на Техническия университет - Варна. 

Компанията предостави на учебната лаборатория в катедра "Електроснабдяване и електрообзавеждане" ("ЕСЕО"), най-новите и съвременни решенияот продуктовата си гама. Сред тях са оборудване, хардуер и софтуерни продукти от най-висок клас, които реално се използват от специалистите в енергийния мениджмънт.

В учебната лаборатория е изградена цялостна система за енергиен мониторинг, както и Център за диспечерско управление и енергиен мениджмънт. Това превръща лабораторията ведна от най-модерните в страната със специализирано оборудванена нивото на световнопризнатите технически университети, с каквото малко учебните заведения в България разполагат. 

Така всички студенти, докторанти и преподаватели ще могат да извършват научни разработки в областта на енергийната ефективност и да повишават квалификацията си. 

"Предоставяйки оборудване на ТУ-Варна, ние инвестираме в бъдещето на студентите. Чрез възможността да работят с последно поколение апарати,хардуер и софтуер, те ще могат учейки се да използват системите за енергиен мениджмънт, което ги прави по-конкурентоспособни на трудовия пазар", каза по повод дарението Николай Найденов, Търговски директор направление "Проекти и крайни клиенти" в Шнайдер Електрик.

Реновираната с помощта на Шнайдер Електрик лаборатория ще помага на студенти и докторанти да прилагат наученото в областта на енергийния мениджмънт като:
създаване на методи и средства за икономия на електрическа енергия; повишаване на деждността на електроснабдяването; изграждане на интелигентни системи за наблюдение и контрол; разработване на ефективни постановки за автоматизирано управление; решаване на оптимизационни задачи в електроенергетиката.

Извършеното обновление обединява съществуващите лабораторни стендове в лабораторията "Електроснабдяване" в система за мониторинг и контрол. Основен функционален елемент на този център е PowerSCADA-система, която ще обедини основните енергийни звена на ТУ-Варна в една единна платформа за наблюдение, контрол и управление на различни енергетични процеси.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).