Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дариха уникалното 30-метрово пано от ФънСити+ на новия спортен комплекс във "Владиславово"
Автор: Пламена Николова 10:12 / 29.11.2021Коментари (1)1776
В качеството си на организатор на най-мащабния младежки фестивал ФънСити +, Дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна дари уникалното 30-метрово пано с анимационни герои, създадено по време на фестивала това лято, на новия спортен комплекс във "Владиславово“.

Дарението е направено с изричното съгласие и подкрепа от автора на композицията с анимационни герои Николай Чакъров – Niкo CH и прието радушно от кмета на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов. 

Младият художник лично участва в акцията по пренасянето на творението си, което бе изложено дълго време на оградата на ВТГ "Г. Ст. Раковски“ във Варна със съдействието на ръководството на училището.

"За мен беше важно композицията, която създадох, да стигне до маскимален брой хора, да продължи да живее и да зарежда с младежки дух и енергия. Смятам, че в новия си дом, модерният спортен комплекс във "Владиславово“, то намира своето подходящо място, където младите хора ще могат да му се радват“, споделя Ники.

Той разкри, че е успял да сътвори огромния винил с графити герои само за три дни, като на финалната права призна, че е потърсил малко помощ от двама приятели. За образите, запечатани на паното младият художник сподели:

"Това са герои, които ни напомнят на любимите анимационни образи от филмчетата в детството ми. Не ми е останало време да дам име на всеки. Като дете гледах много Cartoon Network, гледах руски анимационни филмчета, американски стари анимации. Голяма част от нещата и формите, които използвам, са понякакъв начин взаимствени. Не откривам топлата вода, но със сигурност си преработвам нещата през моята призма“, разказва Николай Чакъров.

"Всъщност освен с графити се занимавам и с дигитални изкуства, като страня от графичния дизайн, тъй като мен ме влече там, където има някакви изображения. Рисувам най-вече подобни на тези герои, които помагат на млакия и среден бизнес с цел израстване и засилване на самата му идентичност по някакъв начин. Рисувам заведения, търговски обекти, фитнес зали навсякъде по света и у нас. Ритъмът, с който работя ми харесва. Планирам отварянето на нова школа за деца във Варна, както и в София. Решил съм да помогна на млади хора, които имат такива интереси, да ги науча на техники и умения. Ще се радвам да помогна с каквото мога“, допълва Ники.

Според него каквото и да се направи, не може да се спре безраборното рисуване по стени във Варна и вандалските прояви, но може тези прояви да бъдат ограничени, ако младите хора бъдат образовани и имат по-висока естетическа култура. В България има много места, които според младия автор могат да бъдат сцена за изява на графити художниците.

Според него, стари, изоставени сгради, грозни електрически табла, траснсформатори и подлези могат да бъдат превърнати в шедьоври.

"Можем да оцветим сивата градска среда. Ако всеки даде нещо от себе си, можем да живеем в един по-красив свят!“, категоричен е Николай Чакъров.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.11.2021 г.
0
 
 
Браво на този младеж! Дано повече младежи и девойки се включат към неговата инициатива и само така ще постигнем красота и хармония към средата, която ни заобикаля, а тя във Варна на много места е грозна и потискаща. Впечатлена съм от интелигентността, таланта и желанието за естетика у НИКИ! Тук е мястото и Община Варна да бъде отворена и помага на такива младежи, както финансово, така и с "грозни те" места, за тяхното красиво оформяне. Тези красиви детски герои ще оживеят и зарадват безброй детски лица в детски книжки, като илюстрации. ВНИМАНИЕ:детски писатели, художника е тук и Ви очаква с предложения. Браво, НИКИ-с пожелание за много успехи.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: