Дария: Не зная още колко трябва да се боря, как да намеря светлина по пътя си?

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
14:30 / 19.10.2019
9325
Състоянието на чаровната Дария от Провадия се подобрява, но слънчевото момиче започва да се пита колко още ще трае борбата й за живот и как да намери сили и светлина по пътя си, сподели за Varna24.bg приятелка на семейството, която вече близо месец неуморно е в ролята на преводач дистанционно от България. 

На страницата във фейсбук "Ангели на Дари" се съобщава, че преди ден е минал така дългоочаквания разговор със специалистите в немската клиника, където момичето е настанено. Лекарите са разговаряли с Дари, подготвили са я с информация как се процедира преди и след трансплантация, но не са казали кога ще бъде включена в списъка.

"Ние приемаме това като крачка напред и добра новина, и продължаваме да подкрепяме Дари. Споменали са, че евентуално ще ги изпишат другата седмица, и ще продължи с венозен антибиотик в къщи, ще я посещава и физиотерапевт.

Чакаме още добри новини", споделят близки на момичето. 

Според Виктория-Александра Майрхофер, ангажирала се като преводач на семейството и лекарите, Дари е поставена пред нови изпитания. Ето какво сподели тя за медията ни:

 

"В болницата, където се лекува Дария бе проведен разговор между лекарите, Дария и майка й, на който не бе дадена все още точна информация за нейната трансплантация. До сега причината за това бе нейното тегло, което при постъпване в клиниката не беше в норма. Сега обаче теглото на Дария вече допуска животоспасяващата операция да се реализира, но причината за отново отлагания отговор се оказа ръстът й.

Имало норми за ръст, а при нейните показатели щяло да отнеме повече време. Колко точно, обаче за съжаление не стана ясно. Дни преди разговора й бе предоставен списък по точки свързан с трансплантацията, който тя трябваше да прегледа и обсъди по време на този разговор. Написаното в този списък потресе и самата мен като възрастен човек заради жестокия начин по който е описано, поради което ще се въздържа от коментар, но лично аз съм потресена от отношението към това слънчево дете, очакващо ден след ден своята съдба и непрестанно гледащо към вратата с надеждата за своето спасение.

Аз питам - колко дни ще издържиме ние, възрастните, в тази неизвестност? И как това малко и нежно създание устоява психически на тази битка? В разговор с нея тя ме попита: "Вики, как да намеря светлината по пътя си?... Поне ако знаех колко време още трябва да се боря!"

Никой не би могъл да отговори на такива въпроси. Аз се обръщам към вас, хората с добри и съчувствени сърца, пратете на Дари по малко от вашата светлина, за да осветите пътя й, трудният път, по който Дария пое. За да не виждам онази тъга в насълзените и очи и познатият до болка безмълвен зов за помощ. А иначе...? Иначе Дари е добре. Доколкото може. Усмихва се на пук на всичко и все така си гледа към вратата докато оттам се появи и нейното чудо. А за нас остава мисията да не спираме да я подкрепяме. Благодарим ви от сърце, добри хора! За финансовата подкрепа, без която нямаше да е възможно всичко това. За хубавите думи, вдъхващи й вяра в доброто и за този лъч светлинка, показващ на Дари пътя напред без страх от тъмното. Хубаво е, че ви има!, написа Виктория-Александра.

За желаещите да подкрепят Дария в тежката битка за живот:

IBAN: BG98STSA93000026226253

BIC: STSABGSF

Банка Дск

Гр. Провадия

Дария Живкова Димитрова

https://bg.helpkarma.com/campaign/dari-jivot-na-dari-603


Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
07.11.2019 Прекратиха набирането на средства в помощ на Дария, насочват дарителите към Митко
03.11.2019 Изписват Дария за домашно лечение, ясни са датите за благотворителния базар в нейна подкрепа
25.10.2019 Дария още тръпне в очакване на нов бял дроб, организират базар в нейна
подкрепа
11.10.2019 Много млади хора от Варна и региона подкрепиха хип-хоп партито в полза на
Дария
30.09.2019 Дария от болничната стая трогна всички дарители: Вие сте зад мен като голяма стена, няма да спра да се боря
25.09.2019 Добри новини: Състоянието на Дария се подобрява, нужна е още помощ!
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).