Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дария: Не зная още колко трябва да се боря, как да намеря светлина по пътя си?
Автор: Пламена Николова 14:30 / 19.10.2019Коментари (1)9290
© Varna24.bg
Състоянието на чаровната Дария от Провадия се подобрява, но слънчевото момиче започва да се пита колко още ще трае борбата й за живот и как да намери сили и светлина по пътя си, сподели за Varna24.bg приятелка на семейството, която вече близо месец неуморно е в ролята на преводач дистанционно от България. 

На страницата във фейсбук "Ангели на Дари" се съобщава, че преди ден е минал така дългоочаквания разговор със специалистите в немската клиника, където момичето е настанено. Лекарите са разговаряли с Дари, подготвили са я с информация как се процедира преди и след трансплантация, но не са казали кога ще бъде включена в списъка.

"Ние приемаме това като крачка напред и добра новина, и продължаваме да подкрепяме Дари. Споменали са, че евентуално ще ги изпишат другата седмица, и ще продължи с венозен антибиотик в къщи, ще я посещава и физиотерапевт.

Чакаме още добри новини", споделят близки на момичето. 

Според Виктория-Александра Майрхофер, ангажирала се като преводач на семейството и лекарите, Дари е поставена пред нови изпитания. Ето какво сподели тя за медията ни:

 

"В болницата, където се лекува Дария бе проведен разговор между лекарите, Дария и майка й, на който не бе дадена все още точна информация за нейната трансплантация. До сега причината за това бе нейното тегло, което при постъпване в клиниката не беше в норма. Сега обаче теглото на Дария вече допуска животоспасяващата операция да се реализира, но причината за отново отлагания отговор се оказа ръстът й.

Имало норми за ръст, а при нейните показатели щяло да отнеме повече време. Колко точно, обаче за съжаление не стана ясно. Дни преди разговора й бе предоставен списък по точки свързан с трансплантацията, който тя трябваше да прегледа и обсъди по време на този разговор. Написаното в този списък потресе и самата мен като възрастен човек заради жестокия начин по който е описано, поради което ще се въздържа от коментар, но лично аз съм потресена от отношението към това слънчево дете, очакващо ден след ден своята съдба и непрестанно гледащо към вратата с надеждата за своето спасение.

Аз питам - колко дни ще издържиме ние, възрастните, в тази неизвестност? И как това малко и нежно създание устоява психически на тази битка? В разговор с нея тя ме попита: "Вики, как да намеря светлината по пътя си?... Поне ако знаех колко време още трябва да се боря!"

Никой не би могъл да отговори на такива въпроси. Аз се обръщам към вас, хората с добри и съчувствени сърца, пратете на Дари по малко от вашата светлина, за да осветите пътя й, трудният път, по който Дария пое. За да не виждам онази тъга в насълзените и очи и познатият до болка безмълвен зов за помощ. А иначе...? Иначе Дари е добре. Доколкото може. Усмихва се на пук на всичко и все така си гледа към вратата докато оттам се появи и нейното чудо. А за нас остава мисията да не спираме да я подкрепяме. Благодарим ви от сърце, добри хора! За финансовата подкрепа, без която нямаше да е възможно всичко това. За хубавите думи, вдъхващи й вяра в доброто и за този лъч светлинка, показващ на Дари пътя напред без страх от тъмното. Хубаво е, че ви има!, написа Виктория-Александра.

За желаещите да подкрепят Дария в тежката битка за живот:

IBAN: BG98STSA93000026226253

BIC: STSABGSF

Банка Дск

Гр. Провадия

Дария Живкова Димитрова

https://bg.helpkarma.com/campaign/dari-jivot-na-dari-603




Още по темата: общо новини по темата: 10
07.11.2019 »
03.11.2019 »
25.10.2019 »
11.10.2019 »
30.09.2019 »
25.09.2019 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.10.2019 г.
0
 
 
ЖЕЛАЯ БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: